Saturday, July 30, 2011

Clearance UiTM Segamat, ♥

Assalamualaikum.. :)


KEAJAIBAN (i) & KEAJAIBAN (ii)


agak lama jugak ye aku tak update. hehehe.. banyak benda yang kena settle kan dan sekarang aku nak update. Hari selasa lepas (26hb) aku pegi UiTM Segamat untuk buat clearance. Clearance nie penting atau tidak, aku pun tak sure tapi kena isi borang tamat belajar. Kalau tak isi tak boleh convo kalau tak silap aku tapi tak sure la kan so better aku buat clearance. 

Aku dah janji dengan Leen dengan Faina so gerak sekali dengan depa nie. Janji pukul 9pagi train ke Segamat dari kL Sentral tapi taw tak aku sampai pukul bape? pukul 9.10am taw tak! tak kew aku cuak gile dalam train otw ke KL Sentral mana taw aku terlepas train kew, aku nak naik dekat mana nanti? kajang? sempat ke aku naik KTM ke kajang? Kalau tak sempat, aku nak pegi bila lagi kan? Masa tue benda tue semua memang bermain dalam kepala la. Dahla dengan tiket tak beli lagi, nasib baik leen ada tolong belikan dan nasib baik jugak ktorg satu coach sebab leen dah beli tiket train awal. heeeee, :) btw, korang taw train gerak pukul bape? 9.15am so aku tak terlepas train - KEAJAIBAN (i) :D

Dalam train, tak ramai orang pulak tue. Memang seronok la nak joyah kan. Hahaha, aku dahla lama tak jumpa leen yang tersayang nie. Leen nie memang best gile jadi teman bab gelak kuat - kuat nie. Kalo nak buat keje gile pun ajak je dia, sure dia on. Faina pulak naik train dekat Seremban tapi faina dapat coach lain. Dahla dengan perut lapo nyer, aku jenis tak boleh skip breakfast (gastrik) so agak mencucuk jugakla sakitnya dalam perut. Mula - mula ingat sempatla aku beli McD breakfast dekat KL Sentral tadi tapi tak. Aku dah merengek dekat leen kata lapo, then bila Faina datang coach ktorg lepak sekali, rupanya faina bawak makanan untuk ktorg. Yeayyyyy!!! sayang faina kerana memahami aku jenis tak boleh skip breakfast. ecececehhhh.. =p

Bila dah sampai Segamat, ktorang singgah bus stand dulu sebab rasa nak makan jambu bus stand Segamat yang sedap gile tue. Dalam train memang takde keje lain la kan, joyah je ktorg 3 orang. Dahla dalam train banyak cina, ktorg je yang melayu. Yang leen suruh aku masuk Ustazah Pilihan. Ayoyoooo,,, 1% pun tak layak nak masuk, :)









Jambu bus stand Segamat :)



Faina
Nanti sambung UiTM Shah Alam sama dengan aku tapi dia amik Business Economy.

 Then masa untuk makannnnn !!! yeayyy, so ktorg decide nak makan dekat Teratak sebab nanti dah tak rasa makan dekat Teratak, hikhik..


Mine, ABC 



Mine - Nasi Goreng Seafood




Lepas makan jejalan kejap dekat bandar Segamat, cari Burger Segamat yang limited edition tue, :)








Pegi Segamat jangan lupa singgah Burger Segamat nie ye. Sumpah sedapppppp !!!


Lepas tue jom pegi UiTM untuk buat clearance.







Okay ini memang tidak adil. UiTM buat tembok masa kami semua dah blahh. Ini tidak adil ! UiTM dah bukak kolej baru masa kami dah blahh. Ini tidak adil. Dan kini, kami sedihh. haha, taklah tapi rasa macam 'alaaa kenapa masa kita takde tembok nie? alaaaa kenapa masa kita kolej baru tak siap lagi?'



Leen, :)




the story begin, masa ktorg buat clearance, macam explorace jugakla sebab mula - mula pegi library, sekali elektrik takde. Then pegi kolej - dapat cop. Pegi bendahari - dapat cop, pegi Unit KO - dapat cop, pegi jumpa KP - dapat cop. Owhh dekat bilik KP ktorang sempat singgah bilik KP B.Mark punya iaitu lecturer Marketing ktorg last sem Pn Noreen yang comel dan cun gile tuee! hikhik.. Borak dalam 10 minit dan lari ke library balik untuk mintak cop. Everything settle dalam pukul 5.10petang sedangkan ktorang dah beli tiket balik kL naik train pukul 4.50 petang. guess what? conform la train dah tinggalkan ktorg dan tiket ktorg burn kan? so kami redha. :) 

Bila dah taw train sure tinggalkan ktorg, ktorg boleh jalan - jalan dekat pasar malam UiTM (UiTM Johor punya pasar malam setiap selasa) duduk lepak dekat bus-stand  dengan harapan ada bus kuning yang boleh bawak ktorg pegi bus stand dan beli tiket bus balik kL. Last - last ktorg decide nak call teksi dan uncle superman datang. kenapa uncle superman? sebab masa naik teksi dia, dia tanya tiket pukul berapa, bila ktorg jawab tiket train pukul 4.50 petang tapi dah terlepas then nak beli tiket lain pulak, then uncle tue kata 

'itu train belom datang lagi ma.. ada masalah. lu olang banyak untung loh, train tak datang lagi'

tapi ktorg dalam kereta memang langsung tak percaya la sebab masa tue dah pukul 6petang wahai kawan - kawan. takkan train delay lambat sangat kan? sedangkan tiket pukul 4.50petang. Bila ktorg cakap tak percaya, uncle tue bawak laju gilee sampai faina cuak sebab faina duduk depan. haha.. aku dengan leen gile seronok la uncle nie bawak kereta laju - laju. dahla pakai kereta nak uzur dah pun. Pukul 6.15petang sampai dekat train Segamat, uncle tue tanya kawan dia either train dah datang belom. kawan dia kata belom. Bila ktorg dengar, ktorg senyum je. Yelaaa mana nak percaya kan sampailah ktorg tanya pekerja KTM yang jaga kaunter. dia kata

'owhh train pukul 4.50petang delay sampai 6.30petang dik'

guess what?????? ktorg menjerit depan kaunter tue jugak!! sumpah syukur gile - gile sebab tak sangka Allah SWT dengar doa ktorg sebab ktorg doa train delay. haha.. :) lepas tue, jumpa uncle tue balik then cakap terima kasih sangat - sangat sebab drive kereta laju - laju hantar ktorg. mekasih uncle superman. :D KEAJAIBAB (ii)



Nie la kereta uncle tue. I mean teksi. Rasa macam hebat sangat kereta nie. haha! 


Okay, dekat sini aku nak bagi panduan kepada sesiapa yang tak buat clearance lagi.

  1. pegi amik pas pelawat dekat post pak-guard. pakai baju ikot sahsiah rupa diri.
  2. pegi HEA amik borang tamat belajar then isi form
  3. Cari cop library, KP course, Unit KO, Bendahari dengan UPK. dekat Unit KO jangan lupa amik sijil KO yang korang hantar mini-transkip dulu. 
  4. dah dapat semua cop, korang hantar borang dekat HEA. dia ada dua salinan, satu hantar dekat HEA dan satu lagi dekat bendahari. dekat HEA kena amik mini transkip yang paling latest tapi kena bayo RM1. Bayaran RM1 bayo dekat bendahari dan bagi sekali dengan salinan borang tamat pengajian.
  5. DONE ! :)
Buat clearance tak sempat nak jumpa mana - mana lecturer kecuali Pn Noreen. Ada jumpa En Dollah dengan PM Ismail tapi dari jauh je. tak sempat nak tegur. At least ktorg sempat call Miss Azira dengan Miss Suzana infrom yang ktorg dekat UiTM Segamat tapi tak sempat nak jumpa. Rindu pulak tiba - tiba dekat semua lecturer, :') btw, nanti aku update pasal aku makan steamboat pulak ye ! :D

Tuesday, July 26, 2011

SEGMEN : Mari Cari Kembar Blogger



Besday : 30 October 1990

yeayyy ! :)

sape nak join boleh click dekat pic di atas, :P


Monday, July 25, 2011

Thursday, July 21, 2011

Happy, :)

Assalamualaikum....

lamayerrrrr tak update blog mira ! last post 3 Julai, hehehe.. sori sori, :) btw, prepartion for degree dah start sebab takot bulan posa nanti tak sempat so buat awal la. Aku tak tengok HP lagikk! arghhh, tension betol. bila ntah nak tengok pun tak taw. Dah lama tak shopping, jenjalan, makan - makan, tengok wayang, serius rindu. =.="



Owhh, btw hari nie happy sebab rasa rindu dekat kawan - kawan tue terbalas sebab hari nie ramai online so comment ramai - ramai. email penuh dengan fb punya notification je. Lepas nie dah tak jumpa dorang, ada yang dapat Arau, ada yang dapat Shah Alam, ada yang dapat Segamat dan ada yang dapat Melaka. So memang berpecah dan susah nak jumpa balik. ZAMAN DIPLOMA ZAMAN PALING BEST. SERIOUSLY. 


Clearance tak buat lagi. Bila aku nak pegi Segamat. Susah sangat ke nak buat clearance? Kalau tak buat ada effect apa - apa ke? Okay tue apa yang aku rasa sekarang. Maybe next week aku pegi Segamat balik. Segamattttttt, I coming!!! :') 


Wahai kawan - kawan, need your support. Sila la ke page http://el-sista.blogspot.com/ dan lihatlah kalau ada yang berkenan, boleh tempah. Salah satu cara untuk support degree guna duit sendiri. haha, belajar berdikarila maknanya. Support us okay !  :')


Besok nak settle kan pasal degree lagi, so dengar lagu nie untuk pembakar semangat ye!



Who says you're not perfect?
Tell me babeh, who? 

HAHA, best lyrics for me. Lagu pembakar semangat namanya. heeeee, :)

Ok, bye !




(pap, pap, pap.... *bunyik tapak kaki pergi)

Sunday, July 3, 2011

Race secara halal


iPad 2, Canon EOS 550D, HTC Desire and more



nak menang nie? Jom race secara halal ! haha.. click link dekat bawah nie dan mari race bersama. yeahhh !! :)

Saturday, July 2, 2011

Puan Irdawaty

Assalamualaikum...

Date : 26 Jun 2011
Venue : Gombak, Selangor
Masa : 8.30 malam


nie kali ke - 2 aku pegi wedding dia buat malam. btw, tahniah ida ! ida nie classmate aku masa sekolah menengah dulu. 4 akaun and 5 akaun. Tak sangka akhirnya bertemu jodoh jugak. Even before wedding ada salah paham sikit but finally okay dah. At least ada yang dapat datang, :')





















 meet Fafa Heart at http://si-gadis-ayu.blogspot.com/





 from the left, meet iqa at http://atiqahsuffri.blogspot.com/




okay jangan jeles wahai kawan - kawan, :P


SELAMAT PENGANTIN BARU IDA DAN PASANGAN, :D

Friday, July 1, 2011

Alhamdulillah, :)

Assalamualaikum...

tiada kata yang dapat di ucapkan selain ucapan Alhamdulillah.. ewaaahh ayat bukan main. haha.. btw, nak just something yang happy sangat dan syukur gila - gila. 





Syukur Alhamdulillah,

wish me luck ! :D