Wednesday, June 29, 2011

ROZITA CHE WAN

Assalamualaikum...

haha, boleh tak caps lock nama ROZITA CHE WAN dekat tajuk? heeeeee. dia memang cantik kan even dah ada anak. But tue bukan isu nya, aku nak share pasal aku jumpa sorang adik Rozita Che Wan ! bukan ayu raudhah, nie bukan pelakon pun tapi memang cun la. manis gile ! aku sebagai seorang perempuan tengok pun dah terpegun habis. *okay, ada gaya les dekat situ*

aku jumpa dia pagi tadi. Sekali dah tengok, memang mata tak lepas la. dalam hati "perghhh cun gila!" dahla pakai tudung pulak tue, baju pulak uptodate gile dengan corak polkadot. memang feveret aku la. senyum manis je. memang beruntungla sape dapat dia. Bila dia masuk office aku tadi, aku dah macam familiar dah dengan muka dia. last - last Pn Nisha (Wife CEO) kata yang dia tue adik Rozita Che Wan sebab aku tanya


"sape tue Pn Nisha? Cun gile!"


"Cun kan ! dia adik Rozita Che Wan tue"


"haaaa????!!!! patutla cantik habis !"



sekali balik rumah, aku try google sebab adik - beradik Rozita Che Wan memang penah masuk paper sebab kecantikan dorang. Then aku jumpa dekat album wedding Ayu Raudhah. Memang sah dia adik - beradik Rozita Che Wan nie. Siapa? Nie dia

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.






dia wife LAN PET PET sebenarnya. haha, baru aku sedar. So dia yang pakai tudung belah kiri tue. Cun kan! tengok depan - depan lagi cun. Okay aku nak share tue aje sebab sampai sekarang aku terbayang senyuman dia. ehh dia senyum dekat aku taw ! heeeee ! :D

Tuesday, June 28, 2011

RINDU, serius RINDU,

Assalamualaikum...


RINDU BFF


RINDU SEK MENENGAH


RINDU CLASSMATE


RINDU TERENGGANU


RINDU MEREKA.


RINDU MEREKA SANGAT *bergenang air mata*


:'(


RINDU BALQIS, KAK IKA, KAK ADA, :|


RINDU BUDAK - BUDAK ZAMRUD. :[


RINDU ZAIHA


RINDU TERENGGANU LAGIII.


RINDU ALUMNI SEK.


RINDU PAGI DI TERENGGANU *kesat air mata*


RINDU MEREKA YANG PANTANG JUMPA CERMIN MESTI NAK BERGAMBAR. T____________T


RINDU KAKAK-KAKAK,







rindunyerrr ! :'(
malas nak bongkarkan gambar - gambar nostalgia yang lain. kang makin sedih.
belajar lagi best dari kerja.

Sunday, June 26, 2011

Hapy besday BOSS !

Assalamualaikum...

besday boss aku 21 June yang lepas tapi aku baru nak share. heeeeee. aku dah kenal boss aku lama sebab dia kawan ayah. Ayah selalu tempah baju raya dekat dia sebab dia tailor before nie sebelum dia bukak business sendiri. Masa celebrate besday En Jefri nie, aku baru dua minggu keje so segan - segan ayam lagi la kan tapi aku joint jugak, :)

Besday nie di arrange oleh office mate aku yang di ketuai oleh Pn Nisha - Wife En Jefri. Aku tolongla sikit - sikit. tiup belon kew.. :P Ktorang buat masa lunch hour, makanan pulak Pn Asa yang tolong masakkan, sedap gile!!!!!!!!!! Pn Nisha siap mintak Pn Asa bukak catering lagi sebab sedap. En. Ibrahim tambah banyak kali pulak tue. sumpah sedap !












Ini En. Ibrahim, kalau nak cuti kew apa, kena inform dekat dia



Blueberry Cheese Cake



Okay nie aku batak gile. haha.. penah makan Nasi Kandar atas daun pisang? ehh cop, tue Nasi Kandar ke? haha.. sumpah sedap gile ! first time aku rasa sampai menjilat jari, kalau boleh sampai nak jilat daun pisang tue. haha :D


Hapy besday boss yang ke..... ntah aku pun tak taw. haha.. Okay done, esok keje macam biasa. Tapi Insya Allah aku nak update pasal aku lepak Nilai dengan wedding classmate aku. Semua gambar dari Hp aku sahaja so sikit je. Kitew segan nak mintak gambar dekat Pn Nisha, heeeeeee. :D


Sunday, June 19, 2011

Sekali harung,

Assalamualaikum....

nie entry sekali harung nama nya. haha.. sorii sebab dah lama tak update. aku dah start keje. weeee~ cuti 4 bulan kan, aku ingatkan nak duduk rumah lepak, ubat suai perabut semua sebab aku memang suka bab interior nie. haha tapi tak boleh sebab ayah dah suruh keje so i'm working now. susah sikit nak update sebab balik keje memang nak tido je rasa. esok bangun pagi pegi keje balik dan same routine. Insya Allah aku update bila free okay? 

Owhh here, aku ada hang-out dengan bestfriends aku tapi tak sempat nak update. Iqa dah update dekat blog dia so korang kena baca dekat sana la. heeeee. 




:)

Saturday, June 11, 2011

Puan Suatika, :)

Assalamualaikum...

yeahh, entry kali nie lambat sangat nak pos. tapi entry kali nie special gilee ! sebab entry khas untuk first classmate aku yang dah nikah. Awww sudah jadi PUAN. :) tahniah sayang ! :D


Perkara : Wedding Suatika dan Zul
Venue : Machap, Kluang, Johore.
Date : 28 May 2011



gambar vain tiba - tiba. heeeeeee.



agak lambat tapi better late than never right? Aku pegi dengan family. Yang hadir pun Ila, Faina dengan Dayah. Aku hampir putus semangat jugak nak pegi sebab those yang laen tak pegi tapi bila pikir balik betapa excitednya Sua text aku cerita pasal pelamin dia, pasal debar - debar everything, rasa macam tak sampai hati pulak nak kecewa kan dia so aku pegi jua. :) 




The journey is begin. Veryy long journey actually sebab ktorang singgah RnR Serdang ambik hadiah atiq untuk Sua. Then teruskan perjalanan ke Segamat. Ehh Segamat???



 Singgah Segamat jumpa Miss Suzana dulu. Ingat Miss Suzana? tekan SINI :) sebab miss pun nak kirim hadiah untuk Sua. Kenapa sanggup masuk Segamat mira? Bukan Segamat jauhhhh kedalam ke? heeeeee. Sanggup masuk dalam sebab miss bagi grade yang best untuk result part 6 baru - baru nie. tengs miss ! Apalah sangat masuk Segamat sejam kalau nak di bandingkan dengan result part 6. ewaah ! :D

then after that, proceed pergi Kluang. Bila dah sampai Kluang, sesat pulakkk... bila tanya orang, dia kata map  dalam card wedding tue salah. Aku taktaw la sebab memang aku taktaw pape pasal jalan dekat Kluang nie. Tapi akhirnya sampai. Sumpah gileeeee jauhhhh kedalam rumah Sua ! Aku dah seram dah masuk lorong tue sebab sekeliling kelapa sawit. Tapi akhirnya jumpa. :)

Aku sampai lewat dekat pukul 3 lebih rasa nya so memang gambar pun bape kerat je. Dekat sana dah ada Faina dengan ila. Leen tak dapat datang sebab ada hal family. Dayah pulak datang kejap je sebab makcik dia pun kawen jugak. Gambar dengan dayah pun takde.

Bilik pengantin



masuk je rumah Sua, banyak gile hadiah, Ehh the red box is mine. :)



 :)

















alohh, comelnyer awok sua, :)


Both gile - gile. Majlis meriah sebab dorang je. :D


Then dah nak balik kL balik. Bawak Faina dengan ila sekali balik kL. Yelaaa takkan nak kaco pengantin kan. ehh ehh.. :) Aku hantar Faina dekat Terminat Bus Seremban dan ila dekat kL Sentral.




Rindu kau Sua ! :D



Macam aku cakap tadi, aku sampai lambat so gambar nikah, makan beradab, bersanding memang takde. Tapi aku ada ambik dari ila. So gambar seterusnya kredit dekat ila. :)





Faina, Suatika, Fadzillah


sekarang dah hampir dua minggu kau jadi PUAN kan Sua? heeeee. berubah sikit ! takmau ada perangai gile - gile macam dulu. heeeee. Ila kata kau masak Asam Pedas sedap gile. Dah boleh bagi resepi dekat aku dah. :) Lauk wedding kau sedap sangat ! Kau siap bagi tapau, macihhhh... :D Tahniah dan semoga berbahagia ke akhir hayat. :D


ILA pun ada update pasal nie jugak. Usha pls, :D


Friday, June 10, 2011

They need your vote,

Assalamualaikum...

Anyone yang joint "The Cutest Thing" under ChurpChurp? Meh bagi nama, nanti boleh aku vote. heeeeee. boleh tak aku lupa nak baca email ChurpChurp pasal "The Cutest Thing" nie. Korang boleh hantar gambar yang cute - cute korang rasa dekat fb ChurpChurp then need vote from friends or sape - sape pun. Last date hantar gambar 6hb hari tue. Yessss baru je lagi then now time for voting them. Mungkin korang rasa yang nie cute


#1 Nor Aida Adlina bt Adit
alolohh, comelnyer awok ! :D



#2 Rayyan Haries
Cute tak? :D



#3 Nur Fahana binti Saad
Act dia cute gileee !


#4 Jasmine Tan Hui Sien
Damn cute !


#5 Nicole Chang
Soooooo cute !


Cute kan? Cara - cara nak vote mereka atau yang laen sebab banyaakkkkk sangat yang the cutest thing enter this competition rasa macam rambang mata nak vote so better korang tengok sendiri. Cara - caranya,


1) Like fb ChurpChurp
2) then select the cutest thing dekat belah kiri.
3) VOTE ! :)


here the top 5, yang latest aku tak sure tapi nie yang ChurpChurp bagitaw 


#1 Nicole Chang
170 Votes


#2 Teng Chui Theng
138 Votes


#3 Norzillawatie binti Zahidin
133 Votes


#4 Aizat Izmi bin Mohamed Zaharin
111 Votes


#5  Ahmad Dzulfadzli Bin Mohamad Tarmizi 
99 Votes.



Sila vote before June 14, 2011 ye kawan - kawan. So make your decision and vote for them ! :D