Sunday, October 24, 2010

Gud Luck guys !


Final is just around the corner. Gud Luck semua.. try the best and do the best. untuk kawan - kawan, gud luck korang ! study smart, mari bengkak kan mata macam mata koala. study sampai lewat malam, tido hanya 3,4 jam sehari dan makan pun sambil baca buku. HAHA. its okay, ramai - ramai lepas final kita topap semua tue balik. 


wish me luck !


and gud luck. ;DD




* 26hb, 30hb, 11hb, 13hb(MUET), 14hb - My final schedule.*

Friday, October 22, 2010

Addicted

The Vampires Diaries



Dah, tak payah nak tenung lama - lama. jeles taw tak ! haha. expecially yang belah kanan, jeling je. yang belah kiri nak rembat pun takpew. hambik ! haha. ishh ishh.. Dah masuk season 2 pun, yang aku balik rumah boleh sibuk nak cari link supaya boleh download cerita nie. weyh weyh, aku dah tengok season 2 punyaa!! dah tengok sampai episode 5. huahauahaua.. agak - agak, anis dengan dayah mengamuk tak? hikhik.. dan nie biha (my roommate) kata




" akak nie memang suka kan kalo bab vampires nie.. "



" a'ah.. haha. kenapa eh? "



" takde, macam pelik. yang twilight, semua ada. bukan movie je, novel pun ada. nie, layan pulak vampires diaries. "



" haha. seronok la. dorang punya vampires tak takot la. semua hencem ! <----- kau tengok motif sebenar. haha"




" kalau vampires melayu? "



" whoaa.. takmau takmau jumpa.. mintak di jauhkan. "




:D



hello Ian Somerhalder ♥




* woii, nie final mira. bukan test. kau bilee nak pegang buku niee? ntah. haha*


Tuesday, October 19, 2010

Riadah, freedom


Venue : Taman Metropolitan










Hey kipas comel ! :D

















Say hello to Roy Azreen.






Choki - choki tak lepas daripada mulut..






















singgah Watsons, jumpa ila. ♥





Monday, October 18, 2010

Spaghetti Carbonara

Owhh yeaaahh.. hari nie hari yang sangat bermakna. sebab? percubaan pertama menjadi dan licin plak tue. fuhh ! berbaloi - baloi.. haha. Hari nie nak jadi chef pulak. korang kena layan taw ! mekasih.. :D 

Hello semua ! hari nie Chef Mira nak terangkan cara nak buat Spaghetti Carbonara yang paling senang, mudah, cepat, dan lazat. haha. sesuka hati je kata lazat. ;P Serius weyh, tahap senang gileeee. budak darjah 5 pun boleh buat. aku umo? ehh, saya Chef Mira umo 20 tahun yang tak masuk 20 tahun nie lagi dan sedang mengira hari lagi beberapa hari je masuk besday dia  <----- perlu ke mention? HAHA. baru tahu buat benda paling senang kat dunia nie. patutla kalau pergi open house ada spaghetti. sebab senang ! sudah, berhenti membebel. mari terus ke cara pembuatan. <--- bahasa baku. geli je.




1) Prepare your ingredients 



Chef Mira tak gunakan banyak bahan. tadi Chef Mira sempat pergi Mydin beli spaghetti dengan kuah Carbonara je. kat rumah dah ada daging hancur/ kisar. lada hitam dengan garam pun kena ye. Kalau korang nak tambah udang ke, ayam ke, lagi sedaaap ! 



2) Kuah Carbonara


selepas tue, letak minyak Zaitun sikit, letak bacon tue then masukkan kuah Carbonara yang korang beli kat Mydin tadi. tambah garam dengan lada hitam. Mana yang ada udang ke, ayam ke, leh masukkan sekali. Jangan lupa nak tambah air sebab kuah Carbonara tue pekat so takut korang cepat muak kan maka tambah air. 



3) Mee Spaghetti 


yang untuk Mee Spaghetti tue pulak korang rebus dalam kuali. tadi Chef Mira hanya guna 250g je. so kira tak banyak sangat la. kat atas tue la rupa spaghetti yang dah rebus.


4) finally


Inilah rupanya ! Simple kan ! haha. Chef Mira tak power lagi <----- tapi mengade nak letak nama Chef kat depan. haha. so Chef Mira buat yang gileee simple punya. sesuai untuk orang yang baru masuk dapur macam saya nie ha. haha. tapi habis taw ! sadiq dengan along makan sampai licin. Mama dengan Ayah pun tak sempat nak rasa. So conclusion nya, percubaan pertama Chef Mira berjaya la walaupun nie benda paling mudah. hikhik. Chef Mira nie dah beberapa minggu craving pizza punya spaghetti so Chef Mira buatla lepas minta resepi dekat Ateh. finally, berjaya. Congratulation mira ! well done ! haha.  




dan ini bentuk Carbonara yang Chef Mira google. yang daun hijau tue, Chef Mira tak letak sebab Chef Mira cari tak dapat. so tak payah letak. haha. Saya akan cuba improvekan lagi. chaiyok -chaiyok !! ;DD
 *kau tak rasa ke kuah Carbonara aku dengan gambar kat atas laen warna? tue effect kamera tue. kahkahakahakah!! *


Car [ vi ]


ello kawan - kawan <------ asal aku rasa cam aku sebut gaya ello kawan - kawan gaya raja lawak je. ciss.. ! hari inikan wa mahu cerita pasal ini. di bawah nie. lu olang tak payahla nak scroll bawah lagi, baca sampai habis apa yang wa mau sampaikan. haha. sejak lepas raya hari itukan, wa banyaaaak busy ma ! so wa taklah up-to-date sangat pasal ini lelaki lelaki idaman di bawah. wa baru tahu prius dah berkurun masuk Malaysia. HAHA. teruk kan ! yang wa taw, paling latest pun Lotus Elite, Eterna. tak silap wa masa itu kat Paris Moto Show hari tue. banyak juga lelaki idaman yang keluar masa itu tapi wa sempat usha sikit je. asignment wa lagi penting. haha. 





Ini fiat 500C kan, taklah keluar masa Paris Moto Show hari itu tapi wa cuma nak cakap kereta nie comel maa.. macam kereta Mr. Bean. HAHA.






Ha ! Ini lelaki idaman keluar masa Paris Moto Show hari tue tak silap wa. lu olang pergi google kereta ini kan, lu olang tengok design belakang dia. aduhh.. wa pelik je. lu olang pergi google la, baru lu olang paham maksud wa. lu olang google Jaguar C-X75






Peugeot RCZ Asphalt limited edition
Ini Peugeot kan wa banyak respect. wa rasa dia encem gila tahap gaban. Sekali wa tengok dah macam Audi dah. dua kali wa tengok baru wa perasan ini peugeot. HAHA. wa rasa mungkin sebab dia limited edition sebab tue wa suka sama ini kereta. ;P






HA ! ini kereta.. sekali wa tengok serius macam MyVi. HAHA. wa ingatkan Produa ada joint Paris Moto Show hari tue. hikhik.. ini Toyota iQ. waaa !! Toyota ma.. haha. Ini baru concept. kang dah release betol - betol, bukan camni rupanya. 






Wa tak minatla design belakang dia. depan dah gempak tapi belakang wa rasa keciwa pulak. tapi papehal, Audi memang tak penah mengecewakan. 



* tadi wa buat Carbonara. perghh.. licciiiinnn !! :) *


Sunday, October 17, 2010

Konsert Maher Zain

kalau korang ada baca entry ini, mesti korang tahu kan sedihnya la.. huhu. masa tue la datang mimpi bukan - bukan, Maher Zain datang dalam mimpi la, bercerita kat semua bapak sedih tak dapat pegi konsert Maher Zain. ehh serius la, tanye mereka yang terpaksa tadah telinga dengar cerita aku yang asyik dok cerita kecewa habis tak dapat pergi konsert tue. last - last, dorang tanya, siapa Maher Zain? sengal betol. sama macam aku cerita pasal Hlovate. hee.. so nak tak nak, kenala redha kan. Masa kat kelas HR - Human Resources, boleh pulak main toki - toki version mulut punya dengan alin sedangkan tue kelas terakhir tue. <----- nampak sangat budak nie tak bagi perhatian masa belajar. kahkah..




" miraaaa.. aku pergi Konsert Maher Zain "


" serius?! mane kau dapat tiket weyh? "


" aku duduk kat luar stadium je. HAHA. "


" Sioot. haha. okayla, aku pun datang duduk luat stadium je. janji dengar suara dia. "


" okay, deal ! "


" deal ! :) "




Bila cerita dekat ayah, ayah kata takde rezeki so redha je la kan. Maka jalani la kehidupan student as usual kat Segamat tanpa memikirkan pasal konsert tue lagi ( sedangkan setiap malam kat hp dengar lagu dia before tido ). Kira macam dah ignore habisla pasal konsert dia masa tue. tapi.. haha. Zul pulak boleh bagi harapan besar balik kat aku. haha. dia leh offer aku satu tiket Maher Zain. Masa baca komen dia kat Millat masa tue, sumpah hapy weyh ! aku boleh terbayang muka comel Maher Zain kalau aku dapat jumpa eye to eye. cehh, melampau eye to eye. haha. 


dah kau jumpa peluang depan mata kan, takkan kau nak wat dunno je kan, dahla masa tue aku busy dengan test + asignment + quiz + ekspo lagi. so sempat baca komen Zul je. Lepas baca komen Zul tue, punyala jahat aku nie, boleh hantar message kat alin bagitaw 


" Alin, kalau aku ada tiket Maher Zain, kau panas tak? " 


siap bagi animation gelak firaun lagi kat alin. haha. alin terus call masa tue. merayu kat aku. haha. Maka, aku suruh liyana message Zul. Dah dia yang ada no tel Zul so dia je la jadi middle woman. haha. Liyana kata ada 1 tiket je. Call ayah, ayah kata kalau ada 2 tiket takpe boleh pergi sebab takkan nak pegi sorang - sorang kan. then aku bagi alin tiket tue. dahla alin dapat 2 tiket ! ciss !! menyesal tak pegi.. hikhik.. its okay, bukan rezeki aku. dan alin tag gambar nie kat aku










aku pun tumpang gembiraa.. :)))



*btw zul, serius terima kasih kat kau. even aku tak dapat pegi, aku ada kawan yang dapat pegi konsert tue. hee.. taklah rasa terkilan sangat. tengs a lot la dude !*


Dinner and Ekspo



DINNER KOLEJ






Kak Yana and Kak Wana ♥










-----------------------------------------------------------------------------


EKSPO CCT












thanks to our group. campuscity. :)


better late then never


































both, jantung hati. 





Malas nak masukkan semua. gambar masa trip raya second day.. 
better late then never. :P


Saturday, October 16, 2010

Hey ! Soul Sister



JERIT KUAT - KUAT PLSS



HAPYY BESDAAAAYYY ILAAAAAA !! ♥ ♥
*sori lambat post*




to my hunny buddy sugar pop, haha, hapy belated besday. dah 20 tahun kan. dah baso panjang. dah pandai jaga diri. dah matang, dah semuala. aku doakan yang terbaik untuk hidup kau. tengs sebab selalu ada masa aku sedih, masa aku gembira. tengs sudi layan call aku bila aku memerlukan seseorang untuk bercerita. tengs sebab kita dah kawan selama 7 tahun tanpa ada masalah dan sentiasa berdoa agar jangka masa itu semakin bertambah.


aku dah selongkar dah external aku. aku geledah semua gambar masa sekolah. banyak gambar yang busuk - busuk. haha. tak payah nak share la. kita je taw gambar busuk - busuk tue. aku choose the best je. dan, here.. aku tak perlu nak cakap sebab kau tahu aku sentiasa sayang kau. 2hb 10 akan sentiasa di ingati. forever and always.























I LOVEEEEEE YOUUU. ! ! !


Utusan raya sehari




finally, lecturer yang menjadi kesayangan satu kelas akan menamatkan zaman bujang. geli pulak rasa sebut menamatkan zaman bujang. zaman solo la much better. haha. tahniah En. Syam.. moga bahagi sehingga ke akhir hayat. dan maaf sekali lagi sebab kami yang menjadi student terakhir En. Syam sebelum En Syam sambung PhD dekat UKM tak dapat hadir. 13hb ada MUET. then 14hb last paper. Doakan kami semoga berjaya dan kami sentiasa akan mendoakan kebahagian En. Syam.



TAHNIAH. :)



Friday, October 15, 2010

Insha Allah

video




Everytime you feel like you cannot go on

You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side


Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way


Everytime you can make one more mistake
You feel you can’t repent
And that its way too late
Your’re so confused, wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame


Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way



Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astraYou’re the only one that showed me
the way,
Showed me the way x2
Insha Allah x3
Insya Allah we’ll find the way




lirik nie yang akan bermain di kepala apabila masalah datang terjah.