Saturday, April 28, 2012

Yayasan Sukarelawan Siswa (YSS)

Assalamualaikum  =)


Yayasan Sukarelawan Siswa nie di tubuhkan untuk menggalakan pembabitan student tak kira sama ada IPTA or IPTS dalam program kemasyarakatan. Hewhewhew intro dah serius kemain. btw YYS nie nak galakkan student involve dalam activiti yang tolong tolong orang, macam palestin (contoh) tu ke, nanti boleh kumpul student ramai - ramai then tolong dorang dekat sana. 

YSS di rasmikan oleh Perdana Menteri - Najib dekat Dewan Agong Tunku Canselor atau ktorang lebih suka panggil DATC. Ramai jugak involve dalam 10ribu orang dari semua IPT. The best thing is, ktorang dapat jumpa PM live even bukan dekat sangat pun tapi jumpa live la jugakkan, dapat cuci mata sebab semua IPT ada. hahahaha then dapat t-shirt freeeeee :D





pegi dengan budak budak kat atas nie. Muka muka nie je yang duduk kolej maka gerak sama - sama la kiteww. :D



dengan dorang jugaaaak ! :D 
duduk sama - sama how sweet an. :)


warna tshirt based on kolej. Tshirt pink sure la mawar kan. :D then student UiTM kena duduk luar, student IPT lain masuk dalam dapat aircond, seat yang comfortable. Arghhh ini tidak adil sebab kami student UiTM sangat bersemangat waja dalam mempertahankan hak kami sebagai student (tetiba) hahaha ktorang rasa unfair la sebab nanti masa nak jerit nama UiTM kang tak dengar pulak sebab ramai duduk luar, hewhewhew maka ktorang decide pecah masuk DATC and nak duduk setaraf dengan IPT lain jugak. hahahhahaa :D


and we did it !!! :D



woaaaa ktorang dapat duduk tingkat atas kot. Mula mula masuk tingkat dua, then turun tingkat satu. 



nie baru half ye, HALF. 




Okay PM dah sampaii ^^





buku nie pun ktorang dapat free. :)


aku ada record video, sumpah meriah gile. bergema satu dewan tapi aku macam malas pulak nak upload. hahahaha. aku tengah mid term holiday sekarang and lagi beberapa hari nak habis dah. Aku post pasal YSS takde kena mengena dengan #BERSIH hari nie eh. :P

0 biji dragon ball:

Post a Comment