Saturday, April 28, 2012

Yayasan Sukarelawan Siswa (YSS)

Assalamualaikum  =)


Yayasan Sukarelawan Siswa nie di tubuhkan untuk menggalakan pembabitan student tak kira sama ada IPTA or IPTS dalam program kemasyarakatan. Hewhewhew intro dah serius kemain. btw YYS nie nak galakkan student involve dalam activiti yang tolong tolong orang, macam palestin (contoh) tu ke, nanti boleh kumpul student ramai - ramai then tolong dorang dekat sana. 

YSS di rasmikan oleh Perdana Menteri - Najib dekat Dewan Agong Tunku Canselor atau ktorang lebih suka panggil DATC. Ramai jugak involve dalam 10ribu orang dari semua IPT. The best thing is, ktorang dapat jumpa PM live even bukan dekat sangat pun tapi jumpa live la jugakkan, dapat cuci mata sebab semua IPT ada. hahahaha then dapat t-shirt freeeeee :D





pegi dengan budak budak kat atas nie. Muka muka nie je yang duduk kolej maka gerak sama - sama la kiteww. :D



dengan dorang jugaaaak ! :D 
duduk sama - sama how sweet an. :)


warna tshirt based on kolej. Tshirt pink sure la mawar kan. :D then student UiTM kena duduk luar, student IPT lain masuk dalam dapat aircond, seat yang comfortable. Arghhh ini tidak adil sebab kami student UiTM sangat bersemangat waja dalam mempertahankan hak kami sebagai student (tetiba) hahaha ktorang rasa unfair la sebab nanti masa nak jerit nama UiTM kang tak dengar pulak sebab ramai duduk luar, hewhewhew maka ktorang decide pecah masuk DATC and nak duduk setaraf dengan IPT lain jugak. hahahhahaa :D


and we did it !!! :D



woaaaa ktorang dapat duduk tingkat atas kot. Mula mula masuk tingkat dua, then turun tingkat satu. 



nie baru half ye, HALF. 




Okay PM dah sampaii ^^





buku nie pun ktorang dapat free. :)


aku ada record video, sumpah meriah gile. bergema satu dewan tapi aku macam malas pulak nak upload. hahahaha. aku tengah mid term holiday sekarang and lagi beberapa hari nak habis dah. Aku post pasal YSS takde kena mengena dengan #BERSIH hari nie eh. :P

Sunday, April 1, 2012

Family Bowling Match

Assalamualaikum  =)

Dah lebih sebulan dah tak update blog nie. Last post 29 feb, now dah 1st april. Nie bukan entry april fool eh, hahaha :D owhh ye, sebulan tak update sebab new semester dah start. Sudah kembali ke shah alam semula dan jadi student sem 4. Satu sem lagi and then praktikal. yahoooo ~ :D 


Okay make it fast, kejap lagi nak balik shah alam balik. Kali nie nak share pasal ktorang satu family belah mama pegi main bowling dekat Summit USJ. Macam biasa, perkara yang dah berlaku sebulan lepas baru nak story. :P Cuna siap IM lagi tanya bila nak update blog, sorii cuna busy sangat. ececehhh hahaha tapi sekarang mira dah update :D


Date : 10 / 03 / 2012
Venue : Summit USJ



comel tak hadiah mintak maaf sebab update blog lambat ^_^



say hello to aina comel yang baru potong rambut tapi still takot dengan auntie mira :(




adam si penjaga bola. 
sila alert dengan setiap gambar adam lepas nie sebab aksi dia sama saje. 






amboiii cuna, hahaha :D



1 - adam




2 - adam







family cuna ada 6 sahaja ye, bukan 7. :D



3 - dan si penjaga bola dah ada pembantu. :D





bawah nie aksi comel aina dengan adam. semua syok main bowling, dorang boleh main dua orang sama - sama. so cute ! :D




tapi still tak boleh lawan kecomelan pipi londeh. hahaha :D


and before balik, kena end up dengan satu gambar family,




ehh satu lagi gambar tertinggal. weee~


nampak tak bias bila start entry dengan gambar adni, last skali pun dengan gambar adni. :D