Saturday, December 3, 2011

Volunteer Zoo Negara

Assalamualaikum,

Welcome to Zoo Negara babe, weeee~



macam mana aku boleh jejak Zoo Negara nie selepas beberapa tahun tak pegi, adalah sebab ktorang ada program under subject Personal Development. Under subject nie kena buat CSR = Community Services and anjurkan satu seminar. Our seminar akan berlangsung on 15hb dec nie and aku as S/U. taknak susah pulak jawatan aku, dahla takde pengalaman langsung jadi S/U haha takpe, kita take as challenge okay ! :D



Date : 1 December 2011
Venue : Zoo Negara





Gerak dari UIC around pukul 7.30am and sampai before 9am. kena divide group, satu group lima orang and kena ikot renger renger zoo dekat sana. Dorang akan bagi tugas. Aku, sue, anis, nadia dengan syaza satu group then ktorang jaga bahagian APE CENTRE. Mula mula macam lawak pun ada jugak sebab jaga APE CENTRE tapi lama - lama best ! :D
















budak budak nie comel gile. rombongan sek tadika may be chinese kindergarten dorang sporting and comel habis. bila jumpa ktorang jalan yang pakai maju merah nie, mesti dia lambai say "haiiiiii..." may be dorang ingat ktorang nie pekerja zoo negara =.="





 Umur dia 24tahun. Setahun manusia bersamaan tujuh tahun orang utan. Maka 24 x 7 = 168 tahun *pengsan*




 Ini renger yang jaga ktorang on that day. Dorang baikkkkk sangat ! :D
Siap mintak email nak add facebook lagi. hahaha :)




We love We care.

Ladies. ♥


 Thankyou zoo negara ! :D


 Segamaaaattt ! :)



nie activity yang ktorang buat. weeee~

dia satu pengalaman yang sangat best bagi aku. Kiranya kalo orang tanya degree sem 3 apa yang best, aku akan jawab pegi zoo! :D kat zoo jugak ktorang belajar banyak perkara. Macam cara hidup orang utan, cipanzi, mawas. Dorang nie hampir serupa dengan manusia senang cerita almost cuma dorang takde akal. Orang Utan nie takot dengan renger, renger marah je dorang boleh duduk diam dan dengar cakap. Bila ktorang yang volunteer bagi arahan, Orang Utan nie buat bodo je. Sengal ayam betol.

Sometime, Orang Utan nie baling baling batu dengan kayu jugak dekat ktorang. hahaha ktorang pun jahat kacau kacau dorang so dorang balikla batu. Yang si cipanzi pulak nak baling kayu dekat ktorang. hahaha lawak je binatang binatang nie. Even bau dia busuk, tapi bila dah nak balik tue, rasa sayang pulak nak tinggalkan dorang nie. :D

Kiranya before nie aku pegi zoo sekadar nak melihat binatang sahaja tapi kali nie aku pegi zoo learn something dari sini la. Sape sape yang ada facebook aku may be dah tengok aku upload gambar dekat fb, dekat blog nak letak semua macam banyak sangat. Dekat fb pun, dah puas aku tapis sebab gambo beratus. heeeeeee :D

Kalau korang pegi zoo, especially APE CENTRE, korang janganlah baling baling batu, makanan dan kayu dekat bintang nie untuk tarik perhatian dorang. Bila korang buat macam tue, binatang nie akan buat jugak benda yang sama dekat pelawat sebab binatang nie belajar dari kita semua. Macam aku kata tadi, Mawas, cipanzi and Orang Utan nie almost sama dengan manusia so kalau korang buat jahat dekat binatang nie, binatang nie akan buat jahat balik kat korang. :)


So the conclusion, BEST WEYH PEGI ZOOOOOO~ ♥



*tapi tak se-best masa aku pegi terengganu dengan budak budak diploma.  :p

0 biji dragon ball:

Post a Comment