Monday, August 22, 2011

Iftar with love (ii)

Assalamualaikum, :)


entry nie suppose post awal ramadhan dulu tapi duk tangguh tangguh maka dah nak habis ramadhan baru nak post. Okay iftar nie macam benda wajib la setiap kali dengan dorang nie. Mereka ini adalah classmate aku masa sekoleh menengah dulu. Kami nie budak budak account :) 



Tempat : Malaya Steamboat, Sri Gombak Prima



firstly, kena check-in dulu :)


harga dia not bad. dia bagi style buffet so sesuai pada meraka yang suka makan banyak banyak tanpa risau pasal harga, okay itu aku. :P ada banyak gileeeee jenis steamboat yang korang boleh pilih, serius ! sampai tahap korang akan pening dan rasa "ehh aku dah amik yang nie ke? ehh yang tue pun belum. dekat sana pun " dan akhirnya akan rasa nak jerit "weyhhhhhh banyaknyer makanan !" 

price dia untuk dewasa RM23 sahaja dan untuk kanak - kanak RM19 then makan la berapa banyak pun sampai korang jadi last customer dia pun takpew. :)
















 "woii gile busy woman" - perliiiiiiiiii !






caption dekat fb comel gile : pepahat ke tetukul ke or PENUMBUK???tapi mira ckp PEPATAH... ;)





















mekasih ye korang ! suppose lagi ramai yang join tapi last minute cancel so mereka sahaja la yang ada. btw, tengs mereka mereka yang bawak kereta dan tumpangkan kami yang takde kereta nie, sobs sobs.


Note : preparation to degree 
          o fees - done !
          o medical checkup - done !
          o PTPTN - done approve
          o rumah sewa - errr, 50% kot? 

banyak lagi woii tak settle. aku lagi risau nak masuk degree dari raya. Okay selamat berpuasa babe, :D

Thursday, August 18, 2011

Iftar with love

Assalamualaikum..

kali nie nak cerita pasal aku iftar dengan budak budak nie. Iftar nie macam bukak puasa la. Patut kena cerita Iftar dengan budak budak kelas masa sek menengah dulu tapi yang tue nanti la. heeeee :) Benda nie main main je pun masa mula - mula. Macam gurau - gurau enn ajak bukak posa dekat umah dia tapi lastly jadi. Ktorang gerak dari rumah pun pukul 6 lebih sedangkan buka pukul 7.30 kan? dengan jem nyerr, well u know KL kan, pelik betol everyday jem!

Tapi akhirnya ktorg sampai pukul 7.30pm tepat babe! haha.. boleh imagine tak bape km/h sabri bawak? hikhik.. aku tengok meter, kejap 120km/h kejap 130km/h sikit lagi nak capai 140km/h tapi aku boleh terima lagi orang bawak laju laju nie so aku tak kesah sangatlah kalau dia nak pecut 180km/h pun. haha! yang iqa dengan ila dah pening pening kepala dah.

btw, tengs for the nasi tomato, ketiau goreng, kuih kuih and many more enn ! :)


cuti 4 bulan makin demok, makin itam dan makin banyak jerawat. ye !












meet iqa at http://atiqahsuffri.blogspot.com/





p/s : anyz gambar nie aku ada gaya macam FL tak? hikhik =p


video


aku taktaw apa butiran dalam video nie sampailah masa aku nak upload masuk blog nie, baru aku sedar yang mereka mereka ini menganjing aku. FINE FINE FINEEEEEE, MACAMNIELAH MEMBER! 

Friday, August 12, 2011

..gua..

Assalamualaikum...

mata gua pedih. kenapa mata gua pedih? takkan nak kena tambah power spek lagi? tidaakkkkk!!!
gua takboleh tido. waktu sekarang menunjukkan 3.16am
siang tadi gua pegi Nilai. bukak posa dengan bff gua. pukul 11pm baru gua sampai rumah
sekarang gua berniaga cendol depan rumah. seronok!
bilik gua bersepah gile. malas nak kemas.
kepala gua serabut sama macam bilik gua. 
medical check up tak buat lagi.
yuran tak bayo lagi.
PTPTN tak settle lagi.
JPA dah tutup. padan muka kau mira!
gua nak kena pegi office settlekan something tapi sampai skang gua tak jejak office lagi.
tangan kanan gua terseliuh. bapak sakit!
gua tak tengok harry potter lagi. damn !
gua suka tangguh keje. tue bad habit gua. 
preparation raya langsung gua tak buat apa lagi.
preparation tuk pergi shah alam pun sama. zero !
tahun nie gua takde semangat nak raya. idk, :(
gua rasa gua jenis orang yang senang suka orang. heeee :)
gua tak boleh orang (guy) bagi perhatian lebih dekat gua, kang gua cair. bhaha!
gua tak suka lelaki yang boleh runtuhkan ego gua. ecechhh.. =p
dalam kepala gua tengah ingat dua orang. wee~
kadang - kadang gua pikir bile gua nak kawen?
gua kawen dengan sape?
bape anak gua?
laki gua nanti orangnya macam mana? dahla gua nie jahat. 
adakah dengan orang yang gua kenal atau tiba - tiba terlanggar bahu then 3 bulan lepas tue kawen?
gua rindu dengan kawan - kawan gua.
besok gua nak beli barang cendol lagi.
tadi tutup, rezeki banyak yang terlepas. heeee :P
sabtu gua nak kena pegi shah alam amik tudung.
siang tadi gua tido dari pukul 1pm sampai 3pm. kesanya, skang gua tak boleh tido.
gua rasa gua nak laptop baru tapi sayang plak nak jual laptop nie sebab still elok lagi.
gua rasa jodoh gua dengan lelaki yang suka bawak kereta laju - laju la / racing
gua dah menguap
mean gua dah mengantuk.
maaf sebab merepek hari nie.
ini namanya tension. ada paham? hikhik..
jam menunjukkan 3.48 am..
mama gua dah bangun untuk masak sahur. 
gua nak tido, sebab gua tak boleh solat. bhaha!
nite ! 



p/s : hari nie mood bajet bajet rock sebab tue pakai word 'gua' :)



Sunday, August 7, 2011

Contest : Blog Aku Kena Gigit by Coklateyes

Assalamualaikum...

Hari nie aku di invite oleh yayath untuk join satu contest yang menarik hadiahnyer. haha ! Menang tak menang, tue belakang cerita tapi kita kena ada prinsip belom cuba belum taw. hikhik.. Dia punya syarat senang je. Nie aku copy paste dari blog owner nyer la, Owner dia adalah Innanie Ariffin 



Caranya: AS SIMPLE AS ABC

1. Follow my blog  & Like my fanpage  + Follow blog penaja di  http://d-luvers.blogspot.com/
2. Komen sekurang-kurangnya 3 entry daripada blog aku (lebih lagi bagus!)
3. Buat satu entry bertajuk "Contest Blog Aku Kena Gigit by Coklateyes"
4. Letak banner kat atas tu dalam entry & korang lengkapkan slogan
    "Saya Suka Geget Blog Hanya Dari Mata kerana......." (tak lebih 50 patah perkataan)
5. Kemudian link kan ke blog aku &  Tag 3 orang kawan yang lain (make sure dorang tahu)
6. Tinggalkan link korang di entry aku ni.
7. Dateline : 15 Ogos 2011, 11.59pm



"Saya Suka Geget Blog Hanya Dari Mata Kerana...."


bila mata membaca dan menilai sesebuah blog itu, kita pasti dapat identify perangai atau pun gaya owner blog itu sendiri sebab apa yang kita rasa itulah yang kita tulis. blog juga umpama diari harian yang 'terbuka' dan kita dapat share apa yang mengembirakan diri kita'

okay done ! gelii tak baca? haha.. takpew takpew, hantar je. Rezeki kita tak taw. hikhik.. Okay aku nak tag 3 orang,


1) Anis
2) Xyren
3) Fatin Fafa


done ! jomla masuk sekali kawan - kawan. kalo boleh aku nak tag semua. haha ! 

Contest : Iftar with Maria Elena

Assalamualaikum... 



Ehem ehem, heeee.. aku ada masuk contest. I mean photo contest. 1st masuk babe ! sumpah mengigil sebab before nie tak penah masuk pun. haha ! Just 'like' pic member je. Tapi hari nie tergerak hati nak join contest nie. Sebab? Sebab dapat bukak puasa dengan Maria Elena ! haha.. Sape Maria Elena? Majistret? Doctor? Ahli Muzik? walahweyhh.. haha! Pegi google sape Maria Elena, tengok semua video dia then baca semua apa yang dia post dekat blog dia. dia kelakar ! heeee :) 

Btw, masuk sebab nak jugak jumpa Maria Elena depan - depan, macamne dengan lawak spontan dia, dengan mimik muka yang bapak hodoh tapi dia sangat cantik. hikhik.. di sebabkan nie 1st photo contest aku masuk so memang takde harapan la nak menang sebab baru je aku check tadi, dah ada 80 lebih penyertaan. Even dia select 15orang nanti tapi esok lusa ntah ntah ada lagi 200 orang yang hantar penyertaan kan? so better jangan letak harapan tinggi okay? :)

Kalo korang nak vote untuk aku, terima kasihhhhh sangat sangat ! nie yang sayang lebih nie. haha ! 


step 1) log in fb korang

step 2) search "ODISI STUDIO" dan like page dia

step 3) Bukak folder "Iftar with Maria Elena"

step 4) cari pic aku, aku punya pic no-32 / Miera Fieqah dan like 

step 5) done ! :)


btw, yang keliru ke nanti, aku masukkan pic nie, 


okay? :)


Kalo tak dapat buka sama - sama dengan Maria Elena pun, kitew buka sambil tengok video dia la boleh? hikhik.. :P

Monday, August 1, 2011

Lepaking with ♥

Assalamualaikum...

hari tue aku ada lepak dekat Nilai. Lepak dekat rumah my kak long yang dah pindah Nilai. Dah lama plan tapi asyik cancel je so nie la masa nyer walaupun aku gerak dengan iqa je. Its okay, nanti kalo datang lagi ktorg bawak satu kelas ye pinaz ! heeeeee :)

ktorang gerak pukul 9 pagi tak silap, then sampai nilai nak dekat 11am. Cik pinaz nie amik ktorg dekat keretapi Batang Benar. Sebelum Enn sampai (owhh lupa, aku panggil dia Enn sebenarnya. dekat UiTM yang orang panggil finaz :D ) ktorg gedik gedik kejap,




muka pukul 11 pagi sebab ktorg bangun pagi untuk gerak Nilai,



Dah boleh buat muka sopan sikit dah mira, =.="

Then Enn (di sebut-N) bawak pegi breakfast even ktorang dah makan sebelum keluar. Ehh aku je dah, iqa belom. hikhik.. biasalah, aku mana boleh skip breakfast. :D



best wooo roti canai nie. sedappppp !! tapi aku tak puas hati jugakla sebab kecik. mana cukup! haha! :)

lepas tue sampaila dekat rumah Enn. lepak borak - borak. Tolong mak Enn masak (ececehhhh.. :p ) then ktorg keluar pegi Nilai 3 nak discuss pasal business. Rumah Enn memang dekat gileeee dengan Nilai 3, taw Nilai Impian, rumah dia la tue. hikhik.. 





Then malam keluar lagi, lepak dekat Dataran Nilai,
















aku memang suka bagi flash lebih bila edit. haha, :)





malam tue borak sampai pukul 4pagi. Aku tak taw aku cakap apa tapi yang aku taw, aku tak sedar bila aku tido. heeeeee, :) btw, tengs a lot kak long ! Insya Allah ktorg datang lagi. Cepat - cepat pindah Gombakkk balik taw ! :D




NEWS : tadi tengah kemas - kemas barang untuk start berniaga selasa nie, dan kumpul baik - baik, nie la hasilnya. Owhh ye, ktorg berniaga Selasa sampai Khamis. :)


Semua di atas adalah brand NANI KL.
owhh plastik renyuk tue sila buat taktaw sebab excited kan lepas beli kelam kabut bukak plastik nak rasa kain. hehehee.. yessssss, you should know tudung NANI KL is the best quality dan ktorang sebagai penjual pasti akan memberi apa yang terbaik untuk customer. :D
Nanti aku bagi reason why you should buy NANI KL okay? ♥

btw, aku tak masukkan sekali shawl aku semua. hehehe.. takpew, wish us luck for tuesday until thursday babe ! :)


Happy Ramadhan readers ! :D