Thursday, June 9, 2011

PAINTBALLLLLLLL !

Assalamualaikum...


Heeeeee. Laptop dah kembali dan hari nie baru ada kesempatan nak update. Pakcik Iskandar telah format laptop aku dan tukar kepada new version punya windows. Awwww rasa macam beli laptop baru je sedangkan dah tiga tahun dah laptop nie. :D Okay, aku kata nak update banyak - banyak kan? here I come untuk tunaikan janji. first, nak cerita pasal Paintball yang ktorang main ahad lepas.


Perkara : Paintball bersama High School mate.
Venue : Selayang Mall


those yang dekat dengan selayang, gombak, kepong, ampang ke atau dekat mana - mana la, boleh datang dekat sini. Tapi nie indoor punya paintball, bukan outdoor. Outdoor punya baru gempak sehhh kalau main betol - betol. :D  Baru 8 bulan beroperasi dan ada dekat car park tingkat 4 Selayang Mall. Price? Serius ktorang sangat beruntung sebab Abg Shah tue bagi discount gile - gile dekat ktrorg.


200 pellets : RM60 (student card - RM36)
500 pellets : RM100 (student card - RM60)


then dia ada charger tambahan untuk 


Knee Guards - RM5.00
Chest Protector - RM10.00


kiranya total RM36 + RM5 + RM10 = RM51 

but ktorang bayo RM36 je ! hahaaha... baek betol Abg Shah tue bagi discount gile - gile. :D Discount gile - gile I meant sebab dalam 4 orang yang takde student card tapi ktorang kawtim dengan dia mintak price sama dengan student price and finally dapat jugak. June, Nasir, Jamal, Hilman hutang aku belanja makan. :P  dah settle semua, masa nie semua excited gile. peringatan dekat korang, kalau nak main paintball :


Jangan pakai seluar jeans, shaiton atau iblishh dan sewaktu dengannya sebab nanti korang susah nak gerak
Jangan pakai baju cantik - cantik sebab nanti sure 100% korang akan comot jugak.
Jangan lupa pakai sport shoes dengan stokin
Those yang wearing spec better pakai contact lens.
Pakai baju tebal tebal sikit. kalau kena bola dia tak sakit sangat.


so dah dapat semua information kan? meh usha plak gambar - gambar. kredit tue Nabila Daud, Asrina Sani, Helmi Rahim ^_^






Asrina Sani, Amirah Syafiqah, Nabila Daud, Zulaikha Borhan, Atiqah Suffri, Aimi Munirah.




caption dekat fb comel gile : "mira dari dulu memang jadi cetii je." :D


busukkkk gileee muka ! T____T
balik dari Bukit Merah memang terus itam. rendam dalam air 5 jam tak ingat. :|


seronoknya mira. =.="


yeayyy stokin beli dekat Terengganu masa trip kelas. :D



the bad thing pakai spec, mask cepat berpeluh. 
tapi game laen aku bukak jugak spec. rimas !


Asrina Sani, Helmi Rahim





Helmi bagi instruction macam mana nak main sebab dalam ramai - ramai, dia sorang je yang penah main.




Hilman Abbas, Nasir


dorang sibuk pasang strategi lawan dengan perempuan


from the left : Hilman Abbas, Jamal, Helmi Rahim, Nasir, June


ktorang plak sibuk bergambar. heeeeeeeee. :D


sebelum masuk gelanggang,


We're ready ! 


ktorang main dalam 4 round kalau tak silap. kalau korang kata 200 pellets tue sikit je dan senang nak habiskan, salah. aku pun pikir macam tue dulu tapi rupanya susahnya nak habiskan 200 pellets. Kalau yang pro memang senang tapi ktorang yang mostly first time main except Helmi Rahim memang semput nak habiskan 200 pellets. dan aku plak banyak kali hampir jatuh sebab aku bukan pakai sport shoes pun. haha !


 tak sure round ke berapa ntah tapi masa nie semua dah comot habis.



sebelum balik. cheeseeeee. :D


then pegi makan dekat GELAS BESAR. serius penat main paintball. aku rasa kalau cukup sebulan aku main paintball berturut - turut, sure kurus before raya. hahaha, main paintball betol betol macam dalam war je aku rasa. tapi aku keluarkan muncung pistol tue je then main tembak je sape - sape. haha ! tapi kena tembak dengan bola painball tue sakit woooo ! serius ! aku kena dekat kepala, nie baru surut bengkak. Asrina dengan Zulaikha kena dekat dorang punya ass. haha ! nabila kena dekat badan, iqa kena dekat tangan, hilman kena dengan lengan sampai berdarah. haha ! sakit memang sakit tapi seronok. :D senang cerita, pinjam baju angkasawan sure korang tak rasa sakit. :P



gambar nie kena bahan gile - gile dekat fb sebab helmi pegang hp. haha!


btw, tengs zulaikha sebab hantar dan ambik aku, asrina dengan jamal. :D tengs jugak Nabila sebab ambik dan hantar Iqa dengan Aimi. Tengs jugak pada semua. Next program, kitew main boling sama - sama pulak ! :D 

Atiqah Suffri dengan Asrina Sani dah update pasal paintball nie. try usha. :)


2 comments: