Thursday, June 9, 2011

Aktiviti berkebun

Assalamualaikum...


Kalau bagi aku tanah, memang takkan jalan apa - apa sebab aku memang bukan jenis berkebun. Tapi kalau nak bagi bab mengemas rumah, aku sukaaaa. hahaha, so petang tadi ktorang buat aktiviti berkebun. Di ketuai oleh mama dengan sadiq. Both memang gile pokok - pokok nie. Lagi - lagi sadiq sebab tue yang dia belajar dekat sekolah. 





budak nie memang suka nak menyibuk. huh !















Hasil kerja Sadiq.




In front of the door.












laman rumah aku besar sebab nie tanah atok kan. sekeliling rumah aku memang family aku je. sebelah rumah aku, rumah atok, pakcik dengan makcik. kalau semua pakcik makcik aku buat rumah dekat tanah atok nie, total rumah ada 9 buah. meriahh wooo raya ! langkah dua tiga tapak je dah sampai rumah sebelah. haha ! sekarang baru ada 4 rumah dan 1 on the way. Rumah aku memang jadi tempat feverat buat BBQ. High School Mate aku kalau nak buat event macam BBQ ke, rumah aku memang jadi 1st choice. Heeeeeeee. Rumah kitew kawasan kampung je awok. :)


*orang kata nak kurangkan rabun kena tengok tumbuhan hijau setiap hari tapi aku tengok hari - hari macam takde effect je !*

0 biji dragon ball:

Post a Comment