Tuesday, May 17, 2011

Hapy Teacher's Day

Assalamualaikum...

Hapy Teacher's Day to all teachers or becoming teachers. :D



Tadika 
  • Masa dulu, saya takot nak pegi tadika sebab cikgu garang.
  • Masa dulu saya takot nak pegi tadika sebab saya memang taknak pegi tadika
  • Masa dulu saya ingat lagi yang cikgu garang tue suka beli putu mayam bila ada moto putu mayam singgah
  • Masa dulu saya rajin tolong cikgu hidang makanan dekat kawan - kawan



Sekolah Rendah
  • Masa dulu saya takot pegi sekolah sebab dapat cikgu kelas yang garang
  • Masa dulu saya ingat lagi air sirap saya tertumpah dalam beg, semua buku jadi merah. Saya jemur buku dekat luar tengah matahari terik. Saya selamba badak keluar dari sekolah dan pegi rumah cousin saya untuk call ayah. Saya langsung tak rujuk cikgu sampailah ayah datang sekolah. :)
  • Masa dulu cikgu selalu soal sifir dalam kelas. Setiap kali kelas mesti kena berdiri atas kerusi then sape yang dah hafal sifir kena pegi depan baca kuat - kuat. Akibatnya, sampai sekarang saya ingat sifir 6. :)
  • Masa dulu cikgu lantik saya jadi penolong kelas. Cikgu selalu puji tulisan saya cantik. Setiap kali lepas exam mesti cikgu marah sape - sape yang tulisan tak cantik dan tunjuk buku saya dekat mereka semua. Masa tue saya malu sangat sebab cikgu tunjuk buku saya dekat kawan - kawan. 
  • Masa dulu cikgu lantik saya jadi pengawas sekolah. Alhamdulillah, terima kasih cikgu.
  • Masa dulu saya penah suka dekat Cikgu Ishak. Dia cikgu baru dekat sekolah. Dia cute dan dia baek. :P
  • Masa dulu saya takpenah suka dengan cikgu nie. Sebab dia macam gatal tapi dia la yang bagi ilmu. :)
  • Masa dulu saya tak suka Math. Dan cikgu kenal saya sebab abang saya. Saya tak suka macam tue. Saya taw abang saya pandai, dan saya tak sepandai dia tapi saya tak suka cikgu kenal saya sebab abang saya. Tapi saya usaha buktikan yang saya taknak cikgu kenal saya sebab abang saya, maka saya dapat markah subject math paling tinggi. Terima Kasih Cikgu Azizah sebab cikgu ajar math sampai saya pandai math dan suka math and dapat A untuk UPSR. :')
  • Masa sekolah dulu saya suka bola baling tapi saya tak penah suka Netball sebab dia banyak sangat rules.



Sekolah Menengah
  • Masa form 1 dulu saya terok sebab saya dapat kelas yang semua orang pandai - pandai dan saya tak boleh nak lawan mereka. Lagipun saya banyak maen dalam kelas. Heeeeeee.
  • Masa dulu saya ingat lagi kelas A and B pegi lawatan ke UIA. Saya kelas B.
  • Masa dulu saya mungkin murid yang nakal, setiap kali habis je masa cikgu mesti pegi tandas nak betolkan tudung.
  • Masa dulu saya suka lepak kantin lama - lama. Even loceng dah bunyi pun saya buat dunno je.
  • Masa dulu Sir English saya suka mintak tolong saya key in markah exam dalam computer. Saya suka sebab saya tak payah masuk kelas masa tue. Heeeee.
  • Masa dulu saya sangat sukaaaaaa dapat Cikgu Masriah sebab dia ajar math sangat paham.
  • Masa dulu saya suka sejarah sebab ada cikgu cute sangat. Dia ajar sangat paham sebab dia mengajar then lakonkan situasi tue balik.
  • Masa dulu saya sangat suka Phantom Of The Opera. :)
  • Masa dulu cikgu tak bagi pakai kasut High Cut dekat sekolah tapi saya pakai jugak sebab kasut High Cut sangat selesa. Setiap kali sport check, mesti saya lari pegi tandas sebab nak selamatkan diri. Kawan - kawan saya banyak tolong saya lepaskan diri sebab dorang pengawas. Heeeee.
  • Masa dulu cikgu kata kena pakai Name Tag. Tapi saya tak jahit pun sebab saya tak suka pakai Name Tag. Saya tak suka pakai sebab kalau saya datang lambat ke, saya buat salah ke, pengawas senang nak catit nama saya. haha maka saya buat cara jahat. Setiap hari isnin saya akan gam Name Tag saya dekat tudung. Bila dah habis perhimpunan, mesti saya cabut balik. Heeeeee. :D Kadang - kadang bila saya terlupa nak pakai Name Tag, mesti saya ambik Name Tag kawan saya. Sampai dalam kelas kalau lupa nak tanggal, mesti cikgu tegur

"sejak bila awak tukar nama Amirah Syafiqah?"

sejak tue cikgu dah taw taktik saya. :D 

  • Masa dulu saya ingat lagi saya joint kelab seni lukis sekolah. Saya tak penah suka seni. NEVER tapi masa kelab tue saya suka pulak sebab saya dapat cantikkan sekolah. Nama sekolah dulu pun saya dan kawan - kawan yang buat. Bila datang sekolah tengok balik, mesti bangga. :D
  • Masa dulu saya tak penah suka kawad dan tak akan penah suka kawad.
  • Masa dulu saya marah bila gambar kelas form 5 saya dan kawan - kawan baik saya takde dalam gambar sebab ktorang pegi SMK Sg Pusu masa tue. Tapi saya dapat wakilkan sekolah. :)
  • Masa dulu saya aktif PRS (Pembimbing Rakan Sebaya) even saya bukan pengawas PRS tapi kawan baik saya YDP PRS maka dia suka tarik ktorang untuk joint aktiviti PRS
  • Masa dulu saya memang tak aktif sukan. Sampai sekarang pun tak aktif haha tapi bila sekolah buat lawan futsal antara kelas masa dulu, saya terus jatuh cinta dekat futsal. SAYA SANGAT SUKA FUTSAL. ♥ kelas saya wakilkan dua group perempuan masa tue dan ktorang dapat no 1 and 3. Dekat UiTM pun saya maen futsal tapi maen suka - suka je. Budak - budak yang akan jadi mangsa futsal saya mestilah budak - budak Zamrud. :D
  • Masa dulu kawan saya taw saya tak suka kucing. Maka dia ambik kucing letak depan saya. Saya lari dan dia kejar. Masa tue saya rasa tue la larian paling laju saya penah buat. haha
  • Masa sekolah dulu saya suka singgah 7e untuk beli breakfast.
  • Masa dulu enn suka beli air kotak then ktorang akan kembungkan balik kotak tue lepas tue pijak sampai kotak tue meletop.
  • Masa dulu saya dgn kawan - kawan suka singgah kedai ABC lepas habis sekolah.



dan banyak lagi. tue je yang mampu aku ingat. Heeeee. kadang - kadang rindu waktu sekolah. Terima Kasih cikgu - cikgu semua.

Tadika Kg Mahkota
Sekolah Rendah Kebangsaan Sungai Tua Baharu
Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Kertas
UiTM Segamat, Johor

0 biji dragon ball:

Post a Comment