Wednesday, May 18, 2011

Tumblr,

Assalamualaikum...






















I miss you.. Seriously !   T_______T

Tumblr,

Assalamualaikum...































Tuesday, May 17, 2011

Hapy Teacher's Day

Assalamualaikum...

Hapy Teacher's Day to all teachers or becoming teachers. :D



Tadika 
  • Masa dulu, saya takot nak pegi tadika sebab cikgu garang.
  • Masa dulu saya takot nak pegi tadika sebab saya memang taknak pegi tadika
  • Masa dulu saya ingat lagi yang cikgu garang tue suka beli putu mayam bila ada moto putu mayam singgah
  • Masa dulu saya rajin tolong cikgu hidang makanan dekat kawan - kawan



Sekolah Rendah
  • Masa dulu saya takot pegi sekolah sebab dapat cikgu kelas yang garang
  • Masa dulu saya ingat lagi air sirap saya tertumpah dalam beg, semua buku jadi merah. Saya jemur buku dekat luar tengah matahari terik. Saya selamba badak keluar dari sekolah dan pegi rumah cousin saya untuk call ayah. Saya langsung tak rujuk cikgu sampailah ayah datang sekolah. :)
  • Masa dulu cikgu selalu soal sifir dalam kelas. Setiap kali kelas mesti kena berdiri atas kerusi then sape yang dah hafal sifir kena pegi depan baca kuat - kuat. Akibatnya, sampai sekarang saya ingat sifir 6. :)
  • Masa dulu cikgu lantik saya jadi penolong kelas. Cikgu selalu puji tulisan saya cantik. Setiap kali lepas exam mesti cikgu marah sape - sape yang tulisan tak cantik dan tunjuk buku saya dekat mereka semua. Masa tue saya malu sangat sebab cikgu tunjuk buku saya dekat kawan - kawan. 
  • Masa dulu cikgu lantik saya jadi pengawas sekolah. Alhamdulillah, terima kasih cikgu.
  • Masa dulu saya penah suka dekat Cikgu Ishak. Dia cikgu baru dekat sekolah. Dia cute dan dia baek. :P
  • Masa dulu saya takpenah suka dengan cikgu nie. Sebab dia macam gatal tapi dia la yang bagi ilmu. :)
  • Masa dulu saya tak suka Math. Dan cikgu kenal saya sebab abang saya. Saya tak suka macam tue. Saya taw abang saya pandai, dan saya tak sepandai dia tapi saya tak suka cikgu kenal saya sebab abang saya. Tapi saya usaha buktikan yang saya taknak cikgu kenal saya sebab abang saya, maka saya dapat markah subject math paling tinggi. Terima Kasih Cikgu Azizah sebab cikgu ajar math sampai saya pandai math dan suka math and dapat A untuk UPSR. :')
  • Masa sekolah dulu saya suka bola baling tapi saya tak penah suka Netball sebab dia banyak sangat rules.



Sekolah Menengah
  • Masa form 1 dulu saya terok sebab saya dapat kelas yang semua orang pandai - pandai dan saya tak boleh nak lawan mereka. Lagipun saya banyak maen dalam kelas. Heeeeeee.
  • Masa dulu saya ingat lagi kelas A and B pegi lawatan ke UIA. Saya kelas B.
  • Masa dulu saya mungkin murid yang nakal, setiap kali habis je masa cikgu mesti pegi tandas nak betolkan tudung.
  • Masa dulu saya suka lepak kantin lama - lama. Even loceng dah bunyi pun saya buat dunno je.
  • Masa dulu Sir English saya suka mintak tolong saya key in markah exam dalam computer. Saya suka sebab saya tak payah masuk kelas masa tue. Heeeee.
  • Masa dulu saya sangat sukaaaaaa dapat Cikgu Masriah sebab dia ajar math sangat paham.
  • Masa dulu saya suka sejarah sebab ada cikgu cute sangat. Dia ajar sangat paham sebab dia mengajar then lakonkan situasi tue balik.
  • Masa dulu saya sangat suka Phantom Of The Opera. :)
  • Masa dulu cikgu tak bagi pakai kasut High Cut dekat sekolah tapi saya pakai jugak sebab kasut High Cut sangat selesa. Setiap kali sport check, mesti saya lari pegi tandas sebab nak selamatkan diri. Kawan - kawan saya banyak tolong saya lepaskan diri sebab dorang pengawas. Heeeee.
  • Masa dulu cikgu kata kena pakai Name Tag. Tapi saya tak jahit pun sebab saya tak suka pakai Name Tag. Saya tak suka pakai sebab kalau saya datang lambat ke, saya buat salah ke, pengawas senang nak catit nama saya. haha maka saya buat cara jahat. Setiap hari isnin saya akan gam Name Tag saya dekat tudung. Bila dah habis perhimpunan, mesti saya cabut balik. Heeeeee. :D Kadang - kadang bila saya terlupa nak pakai Name Tag, mesti saya ambik Name Tag kawan saya. Sampai dalam kelas kalau lupa nak tanggal, mesti cikgu tegur

"sejak bila awak tukar nama Amirah Syafiqah?"

sejak tue cikgu dah taw taktik saya. :D 

  • Masa dulu saya ingat lagi saya joint kelab seni lukis sekolah. Saya tak penah suka seni. NEVER tapi masa kelab tue saya suka pulak sebab saya dapat cantikkan sekolah. Nama sekolah dulu pun saya dan kawan - kawan yang buat. Bila datang sekolah tengok balik, mesti bangga. :D
  • Masa dulu saya tak penah suka kawad dan tak akan penah suka kawad.
  • Masa dulu saya marah bila gambar kelas form 5 saya dan kawan - kawan baik saya takde dalam gambar sebab ktorang pegi SMK Sg Pusu masa tue. Tapi saya dapat wakilkan sekolah. :)
  • Masa dulu saya aktif PRS (Pembimbing Rakan Sebaya) even saya bukan pengawas PRS tapi kawan baik saya YDP PRS maka dia suka tarik ktorang untuk joint aktiviti PRS
  • Masa dulu saya memang tak aktif sukan. Sampai sekarang pun tak aktif haha tapi bila sekolah buat lawan futsal antara kelas masa dulu, saya terus jatuh cinta dekat futsal. SAYA SANGAT SUKA FUTSAL. ♥ kelas saya wakilkan dua group perempuan masa tue dan ktorang dapat no 1 and 3. Dekat UiTM pun saya maen futsal tapi maen suka - suka je. Budak - budak yang akan jadi mangsa futsal saya mestilah budak - budak Zamrud. :D
  • Masa dulu kawan saya taw saya tak suka kucing. Maka dia ambik kucing letak depan saya. Saya lari dan dia kejar. Masa tue saya rasa tue la larian paling laju saya penah buat. haha
  • Masa sekolah dulu saya suka singgah 7e untuk beli breakfast.
  • Masa dulu enn suka beli air kotak then ktorang akan kembungkan balik kotak tue lepas tue pijak sampai kotak tue meletop.
  • Masa dulu saya dgn kawan - kawan suka singgah kedai ABC lepas habis sekolah.



dan banyak lagi. tue je yang mampu aku ingat. Heeeee. kadang - kadang rindu waktu sekolah. Terima Kasih cikgu - cikgu semua.

Tadika Kg Mahkota
Sekolah Rendah Kebangsaan Sungai Tua Baharu
Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Kertas
UiTM Segamat, Johor

Sunday, May 15, 2011

Aishiteru

Assalamualaikum...

Mereka yang kenal aku sure tahu yang aku bukan kaki TV. Lebih prefer internet, keluar dengan kawan - kawan, etc dari tengok TV tapi tak bermakna aku langsung tak tengok TV. But, first time aku dengar lagu nie masa tengok TV, aku sukaaaaaa. Mungkin sebab suara, mungkin sebab Chelsea Olivia (Melody) tue sangat chantek dengan rambut pendek. Kan? Melody nie chantek gileee!! Aku sebagai perempuan pun kata dia chantek sangat, comel habiss ! Btw, lirik dia best. :D


OST Cinta Melody,

Aishiteru - Zhivilia


Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru


Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali

ooo…




*Aishiteru dalam bahasa jepun mean - I LOVE YOU*

Saturday, May 14, 2011

Breakfast with Girlfriends,

Assalamualaikum...

Okay, mari buat gaya hidup sihat. bangun pagi - pagi, jemur kaen, kemas rumah and going to McD buy your breakfast and makan dekat taman yang sekeliling orang tengah jongging. Jangan rasa malu, jangan rasa segan, teruskan makan sebab takot dorang mintak McD korang pulak. haha... jangan ikot cara ktorang la, bangun pagi semata - mata nak breakfast McD then lepak after that before 12tghr dah ada dekat rumah balik and tido balik. T____T















thanks awak semua ! :D 

Thursday, May 12, 2011

Teguran,

*entry nie akan berada di atas selama seminggu. new entry sila scroll ke bawah. :D*

Assalamualaikum...

Aku telah di tegur, telah ehh.. hahaha.. di tegur oleh my lovely boyfie aka my daddy. Ayah cakap



"kak, kenapa gambar dalam blog semua macam pecah? guna canon gambar pecah kew?"



aku pun dah lama perasan tapi aku malas nak pikir. Janji orang boleh tengok. Tapi bila pikir balik, betol jugak ayah cakap. Macam - macam aku try edit. Last - last nie la hasilnya. Agak pelik tapi gambar akan nampak clear bila dia dalam actual size. Sorriiii gambar besar sangat. Ayah kata much better macam nie, so harap korang pun terima la. :D

Wednesday, May 11, 2011

Program Belia 'MAKAN MALAM'

Assalamualaikum...

Date : 6 May 2011
Venue : RESTORAN SEKINCHAN JALAN PAHANG

Baca balik tajuk. Program Belia. mean? benda nie adalah Rakan Muda punya program. Joint rakan muda best taw sebab dia ada banyak faedahnya. Aku joint rakan muda dulu, masa form 3. Masa tengah comot - comot zaman sekolah menengah dulu. zaman yang masa tue MySpace famous gilee. yang semua tengah addict - okay tue aku :P

Aku penah joint Kem Jati Diri dan Rekriasi Cinta Alam 2006 - Belia Gombak dekat Ulu Yam kalau tak silap. Kem nie kiranya first time dalam hidupla yang aku joint kem yang betol - betol kem. Selama nie joint kem 'How to get straight A's in UPSR' la, kem 'Kenali potensi diri' la dan banyak lagi la. Nie la kiranya first time kem yang aku rasa pacat masuk dalam kasut, tido dalam khemah yang tak rupa khemah sangat, toilet yang kejap ada air, kejap takde then bapak kotor, malam - malam dengar bunyik bukan - bukan and etc. 

Nie kes follow member la nie sebab aku mane joint activity macam nie. But benda nie yang paling aku ingat sampai sekarang. Banyak activity yang aku buat tapi aku tak ingat sangat. Cerita 5 tahun lepas kan, masa PMR lagi so aku bagitaw mana yang aku ingat je la. Dulu aku penah buat Night Walking, Jungle Tracking, Flying Fox, redah lumpur, satu badan masuk lumpur, buka puasa dengan penduduk kampung, etc. Tapi antara semua tue, aku paling ingat flying fox sebab tue paling mencabar bagi aku. haha

sebab ktorang kena redah sungai yang deras dengan cara macam nie

*photo google*

kena menggunakan kekuatan kaki dan tangan yang maksima kalau tak korang jatuh dalam sungai yang deras. dahla tak pakai life jacket masa tue. tapi nasib baik aku tak jatuh. haha. before nak buat tue punyala banyak aku motivate diri kira macam "jika kau fikirkan kau boleh, kau pasti boleh melakukan" then bila 
dah lepas rasa macam ehh seronok la ! satu round lagi bang plss.. haha

then masa umo 21tahun nie, baru aku nampak gambar - gambar masa kem dulu. Tue pun member aku tag. bila tengok balik sumpah rasa nak gelak gile gile tengok muka sendiri. 



haha, spot mane aku. wee~ :D

then dah lama aku tinggalkan Rakan Muda nie, masa cuti nie member aku ajak pergi makan FREE under belia dekat Sekinchan. haha F.R.E.E la babe, so aku pun jointla. 



iqa, ila, imi

Classmate masa sek menengah

Sab


budak nie pening naek bus

ktorang sampai je dekat Restoran Sekinchan, ada akak manis tue mintak ktorang turunkan sign tanda support dekat Restoran Sekinchan. Owhh ye, nie jugak pembukaan Restoran Sekinchan cawangan yang ke-11


Hello Fatimah, :D


 Hello Juneeee. :P



 Cubaan untuk ambik gambar sorang - sorang tapi gagal sebab di ganggu oleh dua malaun nie, 


kali ke-2, berjaya sikit even ada tangan dua malaun tue jugak. haha


Heyyy, spot apa yang dekat tangan aku tue. XPERIAAAAA tue ! Beribu tue ! Canggih tue ! Beso tue ! Gambar cantik gile kot ! Okay enough mira, dah cukup - cukup perli sab dengan XPERIA dia. haha

then, taw tak dekat sana ktorang jumpa sape? haha ktorg jumpa Hattan tapi senyum je dekat dia, heeeee. Jumpa yang football player yang kembar tue, aku tak sure antara Zakuan atau Aidil sebab aku memang tak dapat nak bezakan dorang pun dan lagi satu sebab aku tak minat dorang so takleh spot apa beza dorangla. heeeee. Aku dapat beza wife dorang je la, either Rita or Ayu Raudhah. haha. btw, dia memang encem la dari pandangan mata aku yang rabun sebab tak pakai spek malam tue. 

Then, jumpa Norman Hakim. Dia hensem gileeeee weyh depan - depan ! bapak tinggi lah ! badan smart gile. Kulit lagi cantik dari aku. haha okay tue geelii je. :P Dia drive BMW M3 tue tapi ktorang begang gila dengan dia. Aku tak nampak pun dia malam tue then member aku tunjuk. Mula tengok dia, waaaa... untung gile Memey dapat dia. Aku pun dengan berani nie ecehh pegi dekat dia cakap nak ambik gambar sama. Norman Hakim jawab

"kejap ye... abang nak alih kereta"

hambekk kau ! abang taw dia bahasa kan diri dekat aku. hahaa... aku rasa masa tue dunia aku indah sangat. haha okay mira sumpah geeeelii. :D then aku pun dengan sabar nya tunggulah dia nak alih kereta sebab kereta dia block kereta orang laen. Sekali dia dah alih kereta, lepas tue dia langsung tak kuar dari kereta. Cisss.. masa tue rasa nasib baek Abby Abadi dah bukan dengan kau. haha. 


ila bukan maen bengang sampai post dekat fb. haha..

9 years and counting. :D Noor Syafinaz and Nurazizah juga, ♥


Note : Aku joint kem Rakan Muda tue dulu selama 3 hari 2 malam kalau tak silap, kem antara yang aku akan ingat sampai bila - bila sebab aku turun 3KG dalam masa 3hari dekat sana. believe me, 3KG dalam masa 3hari, its fantastic ! haha ! :D

*photo ehsan Nabila Daud*