Saturday, February 12, 2011

Calculus@Karang Gigi


Assalamaualaikum...

hari nie aku pergi jumpa dentist. heee.. ehh bukan sebab nak cabut gigi tapi cuci gigi je.. cuci gigi bukan untuk putihkan gigi ye kawan - kawan. putihkan gigi tue laen, cuci gigi tue laen. nie first time aku cuci gigi taw. orang kata macam - macam pasal dentist tapi aku tak rasa sakit pun dentist tadi buat. heee.. aku cuci gigi tadi kejap je pun, 15minutes je, sebab before tue ada abang tue cuci gigi bapak lame gile! sejam lebih! cuci gigi ke ape ntah tue.. ini di sebabkan kerana karang gigi.. taw karang gigi? meh aku tunjukkan... image image di bawah mungkin agak geli sedikit bagi sesetengah orang tapi think positive. anggap kite tengah belajar something new.. okay? :D








that karang gigi. dekat belakang gigi




jelas? yang putih tue..





korang ada tak? haha! tadi masa cuci gigi, dentist cakap aku ada karang gigi. bahagian gigi bawah lagi banyak daripada bahagian atas tapi dia kata karang gigi aku tak terok. stay di peringkat awal. kira boleh di bendung lagila kan sebab dentist kata ada sesetengah orang jumpa dentist masa dah berumur masa dia punya karang gigi dah tebal sangat. karang gigi tak boleh di hilangkan guna berus gigi ye kawan - kawan, kena jumpa dentist atau prevent dia.



aku baru dekat tahap SEDIKIT tue. even sedikit tapi kalau lama - lama jadi bukuit kan? haha.. taw bukuit? sape tengok raja lawak tawla apa bukuit tue. :P dan selepas di cuci, aku rasa gigi aku ringan sangat. macam takde gigi pun ada. heheehehe... satu hari aku nak jumpa dentist suruh dia kikis gigi aku bagi putihla. jenuh aku berus gigi 3kali sehari tapi tak putih putih. guna jenama laen laen pun, effect tetap sama. rasanya kena kikis kan... tak silap aku, karang gigi nama laen dia Calculus kot! ada sape - sape yang ambik course math tak? korang mesti ada belajar Calculus, mean korang belajar pasal karang gigi. :B

rajin - rajinla jumpa dentist setiap 6 bulan sekali sebab effect dia memang terbaek. dentist takkan buat macam nie dekat korang,



hehehe... cost cuci gigi aku only RM60, dia based on pada berapa banyak karang gigi. makin banyak, makin mahal. owhh ye, statement nie mungkin boleh buat korang muntah lepas baca entry nie tapi its compliment! haha.. doc kata:








" gigi awak cantik, jaga elok - elok"










korang dah boleh pergi muntah sekarang. hahaha!!! 


5 comments:

  1. mira..mmg kos dye rm60 kew?? cam mhl jew..

    ReplyDelete
  2. mira..mmg kos dye rm60 erk?? cam mhl jew.. private kew?

    ReplyDelete
  3. izzah: a'ah, private. sy pegi klinik swasta dkt Dato' Keramat. tak sakit. heee

    ReplyDelete
  4. hi amirah...
    kirana pn hadapi mslah sme...
    sakitla...
    xbole tahan

    ReplyDelete
  5. tue la pasal. sakit kan!
    better jumpa dentist okay.. :D

    ReplyDelete