Sunday, February 27, 2011

Terasa jauh dengan blog,

Assalamualaikum...


dengan rasa rendah diri, sekali dengan rasa bersalah sebab sekarang nie rasa macam dah clash dengan blog. dah takde masa nak update blog. dah takde idea. (-.-")


1Mac - Test Law (Legal)
23Mac - Present MKT Group
25Mac - Test MKT (2)
video MKT tak edit lagi
ENT tak start lagi.


banyak keje tak?? BANYAKKKK.. :P even ada gap tapi tetap rasa berat. Syukur Alhamdulillah 

Test MKT (1) dah lepas
Test OM (1) dah lepas
Present MKT Individu dah lepas
Record video MKT dah lepas

so dah kurang beban kerja. dan here, finally proposal ktorang pergi Terengganu lepas berjaya weyhh!!! arghhhh.. bestnyerrrr!! aku paling suka pergi trip. even bukan aku yang buat proposal. haha!





i love you la HEA!! hahaa.. sebab awak bagi lepas proposal kami dan hargai kami yang sem akhir nie. heeeeee. dan nanti aku update pasal trip kelas pergi Terengganu nie. date pergi tue taktaw bile sebab ada yang clash dan ktorang pun kena pergi modul lagi. heh, 


dah dah, sebelum balik Segamat balik nie, mohon ampun di pohon kalau seminggu aku tak update blog. harap paham. kalau nak contact, boleh email dekat amrhsyfqh@gmail.com sebab aku rajin jugak check email. heeeee. :D

Saturday, February 26, 2011

# Thumblr,

Assalamualaikum,,




its hurt. 


sources, tumblr. 

Friday, February 25, 2011

Baik Baik Sayang,

  


sumpah sungguh touching kalau dengar lagu ini. even lagu nie dah lama tapi aku rasa sangat sweeet kalo ada boy yang dedicate kan lagu nie dekat gurl dia. kan?! :D


p/s : nak casing BB yang chantek dan nomey - nomey?? click dekat SINI sebab casing dia sangat comel ! nak BB satuuu ! :P

Thursday, February 24, 2011

Tumblr,

Assalamualaikum...




admit it ! :D

check out MY TUMBLR  :D



Sunday, February 20, 2011

Contest : Saya sayang kawan - kawan saya


Assalamualaikum...



aku joint nie, dan gambar yang aku nak masukkan adalah






love this! :D

saya sayang kawan - kawan saya kerana mereka yang mewarnai kehidupan saya, yang membuatkan hidup ini lebih berharga dari sebelum ini dan mereka umpama jantung kepada saya. :D iloveyou.


nak joint? click sini 



and nak tag dekat,



:)

Hapy besday ayah!

Assalamulaikum...

owhh ye, hari nie terupdate banyak plak. maka boleh clik dekat SINI dan SINI okay. :D


hari nie, 20hb besday ayah kiteewww.. :D Happy besday ayah yang ke-49!! mesti ayah sedihkan kakak dengan sadiq takde dekat rumah nak celebrate besday ayah. :'( minggu depan Insya Allah kakak balik tapi kena pikir banyak kali jugakla sebab Selasa kakak ada test. hehehehe... Kakak doakan ayah sihat selalu, murah rezeki dan encem selalu. heeeee... nak tengok ayah kitew?






sama tak muka?? heeeee. kalau pergi mane - mane, semua akan cakap


"nie anak En Din kan? muka sama la" 


kalau ikot mama pergi office, semua akan cakap


"nie anak Kak Min kew? muka laen la"


then jawapan mama, anak ayah... haha! satu kepala dengan ayah actually tapi kalau dah salah paham, macam gegar dunia je rasanya. :)


hapy besday ayah! :D ♥





Memory 2011

Assalamualaikum...






























LOVEEEEEEEE IT!! 

♥ ♥ ♥



Prank Party


Assalamualaikum…

Venue : College Zamrud, UiTM Segamat
Masa : After test MKT (Marketing)


Disini, aku nak mohon sembah maaf harap di terima sebab dah lama tak update blog. Seminggu kan? Not sure actually, balik Segamat memang susah nak update. Okay, dah baca tajuk? What do you expect? Prank party!!!! A.k.a party tepung. Haha!

Mangsa ktorang kali nie adalah our classrap. Yeaahh, leen!! Besday dia 17hb hari tue. Tapi takkan nak buat masa date tue sebab masa tue semua tengah berusaha baca buku. So tak syokla bile dah baling tepung lepas tue balik bilik baca buku balik. Owhh ye, test MKT 18hb so ktorang buat 18hb. Sumpah lawak aku rasa hari tue sebab faina bagitaw yang leen nak balik bilik sebab nak tolong adik dia buat banner. adik dia masuk dalam pencalonan MPP. Otak aku memang blank masa tue. Jenuh pikir macam mana nak tarik leen lepak Zamrud dulu. Pujuk punya pujuk, leen kata okay. Ktorang ajak tengok movie sama – sama, pasang LCD dekat court badminton Zamrud – okay tipu.

U know what, 13orang attack sorang! Arghhhhh!!! Hahahaha… memang betol betol mandi tepung leen. Even ada sedikit masalah sebab rancangan tak ikot plan yang sepatotnya tapi its was happening babe! Semua lari beratus meter malam tue sebab nak selamatkan diri dari kena tepung. Attack leen actually kejap je, lepas tue memang start la attack sama sendiri. Dahla aku yang pegang tepung, aku pun sama terok je macam leen. :P leen serius tergamam masa tue, faina pergi bocorkan rahsia yang nie aku punya rancangan, terus leen kejar aku. Yana bajet dah jumpa port terbaekla nak sorok dari kene tepung, sekali aku dengan sue datang, hambik kau!!!! Putih jugak bajunya. Haha!



nie dia, our mangsa. :D
























after test, bersih lagi. :P









"mira, kau dah macam Hantu Kak Limah Balik Rumah"

woii!!!! 






after that, esoknya (semalam) ktorang outing celebrate besday leen dekat KFC.






























bajet bajet tido kepenatan.





muka penat. outing dari pukul 11 pagi sampai 9malam. :S







1st joint dorang outing, memang gile ah! setiap kedai dorang singgah dan setiap kedai tue jugak amik gambar. alasan amik gambar


"dah last sem niee"



kenapa leen pakai baju kurung? sebab dia kata seluar jeans dia rendam sebab kena tepung. kenapa leen pakai beg lain masa outing, dia kata beg dia rendam kena tepung, apa lagi yang kau rendam leen??


"SEMUAA!! dalam poket pun ada tepung taw!"


haha.. serius sorry sangat - sangat kalo kau terkjut dengan apa yang ktorang buat. heeee. its memory and i'll miss it. :'( tengs zaki belikan tepung. :P




btw, click SINI jugak sebab shima ada update pasal nie jugak. :D

Sunday, February 13, 2011

He was Homesick


Assalamualaikum...


setiap hari call mama dengan ayah. kalau boleh nak everyday suruh mama dengan ayah datang rembau lawat dia. dia kata dia tak suka asrama. dia kata asrama bising, panas, tak selesa. heh, 

just be strong sadiq. aku pun mula - mula masuk asrama macam tue. hari - hari call mama ayah. cakap sambil nanges air mata leleh-leleh. nak suruh mama dengan ayah datang Segamat, takboleh sebab Segamat jauh gile. kau dapat Rembau pun dah cukup baek, sejam je dari kL. 2tahun je dekat sana, jangan layan sangat perasaan kau tue. dah biasa hidup senang, memangla susah nak hidup sorang - sorang. dulu kau tido sorang - sorang je dekat bilik dengan katil size queen, tapi sekarang katil double decker, 1 bilik lebih 10orang, bukan bilik dah, dome. Insya Allah lama - lama kau biasa...


Doakan dia, dia sangat down duduk asrama jauh dari family. I know you can do it dear. :')


*6.30ptg bus balik Segamat, next week gonna be week yang sangat busy dengan test and so on. owhh, video dah kena start record nie.*

Saturday, February 12, 2011

Calculus@Karang Gigi


Assalamaualaikum...

hari nie aku pergi jumpa dentist. heee.. ehh bukan sebab nak cabut gigi tapi cuci gigi je.. cuci gigi bukan untuk putihkan gigi ye kawan - kawan. putihkan gigi tue laen, cuci gigi tue laen. nie first time aku cuci gigi taw. orang kata macam - macam pasal dentist tapi aku tak rasa sakit pun dentist tadi buat. heee.. aku cuci gigi tadi kejap je pun, 15minutes je, sebab before tue ada abang tue cuci gigi bapak lame gile! sejam lebih! cuci gigi ke ape ntah tue.. ini di sebabkan kerana karang gigi.. taw karang gigi? meh aku tunjukkan... image image di bawah mungkin agak geli sedikit bagi sesetengah orang tapi think positive. anggap kite tengah belajar something new.. okay? :D








that karang gigi. dekat belakang gigi




jelas? yang putih tue..





korang ada tak? haha! tadi masa cuci gigi, dentist cakap aku ada karang gigi. bahagian gigi bawah lagi banyak daripada bahagian atas tapi dia kata karang gigi aku tak terok. stay di peringkat awal. kira boleh di bendung lagila kan sebab dentist kata ada sesetengah orang jumpa dentist masa dah berumur masa dia punya karang gigi dah tebal sangat. karang gigi tak boleh di hilangkan guna berus gigi ye kawan - kawan, kena jumpa dentist atau prevent dia.



aku baru dekat tahap SEDIKIT tue. even sedikit tapi kalau lama - lama jadi bukuit kan? haha.. taw bukuit? sape tengok raja lawak tawla apa bukuit tue. :P dan selepas di cuci, aku rasa gigi aku ringan sangat. macam takde gigi pun ada. heheehehe... satu hari aku nak jumpa dentist suruh dia kikis gigi aku bagi putihla. jenuh aku berus gigi 3kali sehari tapi tak putih putih. guna jenama laen laen pun, effect tetap sama. rasanya kena kikis kan... tak silap aku, karang gigi nama laen dia Calculus kot! ada sape - sape yang ambik course math tak? korang mesti ada belajar Calculus, mean korang belajar pasal karang gigi. :B

rajin - rajinla jumpa dentist setiap 6 bulan sekali sebab effect dia memang terbaek. dentist takkan buat macam nie dekat korang,



hehehe... cost cuci gigi aku only RM60, dia based on pada berapa banyak karang gigi. makin banyak, makin mahal. owhh ye, statement nie mungkin boleh buat korang muntah lepas baca entry nie tapi its compliment! haha.. doc kata:








" gigi awak cantik, jaga elok - elok"










korang dah boleh pergi muntah sekarang. hahaha!!! 


Friday, February 11, 2011

Macaron Nomey - Nomey :D


Assalamualaikum...

hello babe! sudah kembali ke Segamat yang banjir itu, dan now berada di rumah kembali. heheee... okay, nak cerita pasal macaron. taw macaron? nomey nomey ngat! ada macam - macam warna dan ia sangat menarik perhatian untuk di makan okay... sampai rasa sayang sangat nak makan. same situation macam cupcakes la, dulu macam sayang je nak makan sedap nomey nomey je semuanya tapi sekarang, ngapp aje. haha!





dia soft taw! bukan keras ke ape...







sedaaap x? teruja tak?? comel kan! okay, PIQA BAKERY ada buat promotion 12 Macaron dengan harga RM12. OMGGGGG, satu RM1 je babe!! Macaron adalah hasil air tangan daripada Nomie Aziz - author of the book Kek Lapis Sarawak (boleh google kalau taktaw) bila tempah nanti, boleh combine kan warna macaron nie. either nak warna turquoise campur dengan pink light kew or everything. more colorful more yummy right? :D

The promotion start from the 17feb until 30April 2011 and must be order directly with PIQA BAKERY at +6016 295 1473 or email: sales@keklapis.com. For more information, boleh click dekat SINI.


Repeat again, 12 Macaron only for RM12!
so, what are you waiting for? *gaya Mizz Nina* haha!