Thursday, January 13, 2011

Teman sebilik,

Assalamualaikum...

aku update dari Segamat weyh! haha.. excited gilez aku even aku tumpang bilik orang nak guna Wi-Fi. Wi-Fi bilik anis lajuuuu gileee! sumpah jeles tahap gaban. selama aku 3 tahun dekat Segamat nie, tak penah aku dapat bilik yang Wi-Fi kuat giloz macam nie. UiTM nie macam taw je aku gile internet, that why la suka campak aku masuk bilik yang Wi-Fi dia hidup segan, mati masuk kubur takmau. haha..

nak cerita pasal roommate aku xtually. roommate aku sem nie, perghhh.. aku pulak macam segan jadi roommate dia. kan awal - awal sem nie semua mintak IC la, pointer la, part semua la kan sebagai details then one day tue aku isi la dalam laptop wing-cap aku, masa aku nak isi pointer tue, atas nama aku pointer 3.9,, aku macam haa?????? manusia mane yang pandai gile nie? then tengok nama, laaaa, roommate aku rupanya! haha.. lepas tue tengok balik nama, roommate aku kew? ehh betol la. ROOMMATE aku. paham tak? haha.. tak penah aku dapat roommate segempak pointer nie. haha.. dahla masa mula - mula aku masuk bilik tue bapak kerek aku dengan dia. dia tanya aku



"part berapa?"



aku dengan bangga gile campur sekali riak segala bagai (kan sebelah kaki dah masuk neraka, ishh ishhh.. padan muka!) aku jawab 



"final semester"



then aku tanya dia balik, then dia bagi jawapan yang buat jantung aku sentap habis 



"degree"



mak aihhh, apehal aku dapat senior nie. dari dulu aku asyik dapat senior je. nak dapat yang junior pun, last sem je aku dapat. then tanya lagi, cuba ramah mesra sebenarnya sebab nak cover aku terkejut beruk dengar dia degree. haha.. 



"ambik course ape?"



"B.Fin, part 1"



laaaaaaaaa.... baru part 1 rupanya! haha.. suka betol bagi jawapan yang nak test jantung aku kuat kew tak. then dia kata dia fast track student. UiTM ada bagi peluang kepada student yang nak buat fast track, daripada dip terus naek pergi degree even dip tak habis lagi. kira macam budak lompat la masa dekat sekolah dulu. aku tak ambik pun, taw dan sedar kemampuan sendiri kan. =.=' kiranya aku stay lagi senior dari dia la sebab umo dia 20, aku dah 21 (bulan 10 nanti). heeee. :P owhh lupa nak explain, B.Fin stand for Bachelor Finance.


then tanya lagi, tanya nama semua la. panjang gila conversation antara aku dengan dia rupanya. haha.. 



"nama zulaikha. panggil zue"



owhh, panggil zue. zue? zoo negara? haha! heppp, maen-maen kan nama orang pulak aku nie. okayla budak nya. Chinese look. agak - agak nak awek Chinese, boleh contact aku. :D tapi kan.... budak nie hebat gile. rajin gile study even lecturer belum ajar. then tengahari pulak, aku memang bantai tido before nak pergi kelas pukul 2 nanti, selagi tak azan, memang tak bangun tapi dia tak tido. dia buat pre-reading weyh ! perghh, hebat budak nie. aku kata hebat sebab aku tak buat pre-reading pun before pergi kelas. T__T then malam - malam study. apa ntah yang dia study pun tak taw la. sampai aku pulak naek segan dengan dia, malam-malam dia pegang buku, aku pulak malam - malam pegang TG (TopGear) yang aku bawak dari rumah. baca TG kena penuh perasaan sebab baru english aku improve. heeee. :)


tapi dia okay je, suka ketawa. dan paling aku tak sangka, dia kata aku kelakar. hahaha! penat je selama nie mereka yang kata aku kerek+garang. saya kelakar la awak, janganla kata saya garang. :') haha!

2 comments:

  1. Salam ...zoo negara? uhh tak baikkk tu ...

    http://hasrulhassan.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. haha.. gurau je.

    hey, nice to meet u. :P

    ReplyDelete