Thursday, January 20, 2011

Heli version Neo

Assalamualaikum...


I'm home! wee~ even next week pun cuti lagi, seminggu taw tapi aku redah je balik rumah sebab last week tak balik. :P aku tumpang dhamiri weyh! haha... mesti pikir bukan - bukan kan sebab aku tumpang laki. taklah, dhamiri baek kot.. ktorang dah jdi classmate since semester 1 la. kiranya dah 3 tahun la kenal even taklah rapat sangat. aku balik sorang dan dia balik sorang, so tumpangla kejap sebab destinasi nya satu hala, dia balik Ampang, aku balik Gombak, dekat kan. :D dahla dia hantar sampai depan rumah, phewitt~!! *blushing*


"mira, buat apa?"


"tak buat apa-apa. depan laptop. kenapa?"


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

(dialog yang tak perlu nak tunjuk. eceh!)


"tadi kau balik naek ape?"


"kereta"


"owhh kereta. sampai pukul berapa?"


"hurmm, pukul 12.15tghr aku dah dekat bangi"


"ehh awal nya. ingatkan kau balik petang. bertolak pukul berapa?"


"bertolak? member aku ambik aku pukul 10.30pg"


"owhh bertolak pukul 10.30pg.. ehh cop cop! kau sampai pukul 12.15 dekat bangi?? biar betol?!!"


"haha.. betol la.. laju tak? haha"


"kau racing ke ape ha mira? kau tumpang laki kew perempuan?"


"haha.. mane ada racing la. aku rasa dia bawak biasa je. tumpang laki.. haha!"


"woii kau tumpang laki! laki tue kawan biasa kew atau ada apa-apa nie?"


"kawan biasa la.. kalau pakwe, buat apa aku bagitaw kau. tue semua rahsia la. haha!"


"sengal! haha.. serius kau sampai pukul 12.15?? dia bawak laju ke?"


"serius la nie. haha.. laju kew? aku rasa biasa je. dia bawak 130km/h. kadang - kadang 140km/h. tapi selalunya 130km/h la sebab 140km/h kereta dia gegar"


"miraaaa!!!!!! 140km/h kau kata biasa??!!!"
*sumpah masa nie aku rasa gegendang telinga aku nak pecah kena jerit*


"haha.. biasa je la. serius aku rasa tak laju. aku usha meter dia. dia bawak 140km/h. lagipun aku dah bagi green light awal - awal kalau dia nak bawak laju. aku rasa bapak aku drive lagi laju dari dia. that why aku rasa 140km/h tue macam baru 100km/h je. hehehe"


"gilaaa la kau mira! kalau aku, tak sampai 100km/h pun aku dah cuak aww!"

aku dapat call dari jijah around 10pm malam tadi. habis kena basuh dengan dia + telinga sakit rasa macam nak pecah kena jerit. haha.. 



bila post status cengini dekat fb, most of them kata aku racing. cehh! mane ade racing la. aku rasa dhamiri bawak tak laju lagi tue sebab aku rasa macam nak tolong dia tekan paddle minyak dia lagi sampai aku rasa laju. haha.. btw, baru aku taw NEO 140km/h kereta dah gegar. proton kena lagi improve nie. dalam kereta si  dhamiri nie sibuk nak aim kereta orang laen nak ajak racing. kat depan sikit dia jumpa camry. aku dah bantai gelak dalam kereta

"kau tak payah nak racing dhamiri, memang sure camry tue menang. kerat jari la weyh! haha"


then mamat tue macam frust je sebab tak de sape yang dia nak aim. nasib baek aku boleh borak pasal kereta dengan dia. boleh dia selamba badak sound aku kata harrier tue kereta orang tua. aku debik sekali kang, hancur stering kang. harrier tue macam luxury car la. sengal punya dhamiri. bila aku kata aku nak beli porsche, dia kata aku berangan tak bertempat. "porsche tue mahal la mira". dhamiri kata la. cehh mamat nie, betol nak kena debik dengan aku. kalau aku mampu one day nanti macam mane?? *angkat kening double-jerk*


kak azie kata aku naik HELI balik kL kali nie

kak wana kata aku racing balik kL kali nie.

yang si nadia (triple love tue, haha!) kata aku boleh satu kepala dengan dhamiri kalau bab balik

taufik kata "mak aihh laju gile kau!"

tapi...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

aku rasa biasa je dan selamat pun sampai rumah. :D
Alhamdulillah,,



(mana tak tumpah nya kuah kalau tak ke nasi. :P )

4 comments:

  1. klo 140 dh bgegar tu maksodny x bese wat balancing la tu..cube suh die wat..mesti 140 rase cam 100 je..haha..neo leh naek 170 la weh..sriyes..suspension lotus tu sbnany leh thn spai 200..cam neo cps..ada org psg turbo tp still gune suspension same..mksodny die puas ati ngn suspnsion yg die tgh gune..btol x?

    aku bawak saga blm tinggi+kecik mbe aku 120-130 pn x de rase ape lg (tp mbe aku dh tutop mate kepit kaki mngucap2 dh tyme tu..bhahaha)..rase cam bwk waja je..apatah lg neo yg rendah+lebar+aerodynamic tuh..xkn 140 dh gegar kn..nmpk sgt psl balancing..

    yg pentg..klo de keta..igt wat servis :)

    ReplyDelete
  2. owhh balancing kew?? tp aku rs kreta dia br beli la weyh. baru beli kena buat balancing kew? ha! betol2, sumpah aku rs 140km/h tue mcm 100km/h je. haha! yg laen kata laju. adik aku kata aku tempah maut tp serius tak laju. haha! after wat balancing makin laju ehh? perghh oky2. nnt aku inform dia.


    perghh perghh ko dh bwk saga blm. best x weyh? klo 120, 130km/h pun x rsa pape, leh + ag tue. tp enjin blm x sama dgn neo kan?

    ReplyDelete
  3. klo wat balancing nnt kurg la gegar die..bkn leh laju..ko taw x balancing tu ape?..balancing ni ko nk balance kn blk berat tayar ko..klo x fhm ko g00gl3 je la..haha..ape2 yg ko ubah kt suspension bkn leh wat keta lg laju pn..dr segi handling je..

    klo baru bli,pastu bwk 140 je dh gegar,nmpk sgt die x jage keta..cam die bawak kasar ke,klo nk lalu bump x slow,klo parking x luruskn tayar,bila nk corner pusing stereng laju2..mcm2 la weyh faktor yg bleh ko pk klo ckp psl suspension nih..lbeh2 lg klo dak remaja yg baru dpt keta..cube tya dh bape lame die gune keta tu?..klo dh 6bln+ mmg patot la die wat servis balancing n alignmen..to klo br 3,4 bln dh camtu..aku x taw ah nk ckp pe

    smlm aku bwk lg saga blm mbe aku..ktorg g melaka..gile2 aku bwk ats highway,170 weyh!..aku pn cam dh x yakin ngn keta die (mbe aku apatah lagi..ttbe die kluarkn yassin ntah dr mane..bhahaha)..tp dh lelame cket,mmg layan ah bwk 170 all d way..saga blm je weyh..pastu psl minyak die..sumpah save gile..ko bygkn aku isi 30rm,ron95,pastu mase kt highway maintain 140+,leh spai dr bandar melaka ke gombak..save x?save gile weyh!..tkejot aku..(or myb sbb pemanduan aku ok kot..bhahaha..eh tu pon 1 faktor nk save myk taw!..kene drive leklok..)

    enjin blm ngn neo same..1.3 IAFM Campro..

    ReplyDelete
  4. balancing wa taw bro. penah ikot ayah pegi buat balancing. haha. aku rasa dia x jaga elok2 kot.. dats y jadi cengitu.


    jap cop cop, ko bwk blm 170km/h dgn minyak RM30??? nie nk mintak kat ayah aku blm nie. haha! lawak je member ko dh cuak. haha! dia x biasa kot. member aku br ajak try neo+cps 190km/h dkt highway. member aku 2 org yg pkai neo. sorg nie yg aku tumpg. sorg ag br ajak aku try 190km/h. dia kata dia buat segamat-kL sejam. perghh!! bila aku kata aku xnk support minyak (naek pndai tp minyak xnk support. haha!) dia kata tarahal la. mmg la dia xde hal, ayah dia gred A kot dkt G. mmgla minyak free. sioot je.


    alang2 pegi melaka, try sikit jalan tangkak-segamat. baru ko rasa nikmat drive. haha!

    ReplyDelete