Friday, December 30, 2011

The final,

Assalamualaikum...

hey peeps! My final exam is just around the corner. Next week dah final exam. Start 4hb, 6hb, 7hb, 12hb and 17hb. So my first paper on next wednesday. Just wish me luck ! :D
Atas meja serabut dengan notes semua. Bila ngantuk mesti rasa nak makan. Kalau tido nanti terlajak pulak maka kena ada food ! :D






haaa nie feveret aku sebab sambil study sambil makan. hahahahaha :D



owhh, aku tengah study subject personal development. Baca je, tak paham pun lagi. Senang cerita just review. :D then aku terjumpa ini dalam slide, 




Aku nak jadi pendengar yang setia sebab kalo mereka di situasi aku, yang memerlukan tempat mengadu, aku nak dorang buat benda yang sama untuk aku. Tapi bila aku baca balik slide nie, i'm not the good listener. Sometimes aku buat jugak mimik muka bila dengar. Sometimes bila orang yang aku menyirap datang mengadu, aku buat endah tak endah je. Nampak tak berdosa nya di situ. hahahhaha :D senang cerita aku susah nak avoid emotional responses.  Tapi aku akan try. 

What goes around comes around. Bila kita buat jahat dekat orang, orang pun akan balas balik dan masa tue jangan nak rasa terkilan atau marah bila orang buat macam tue dekat kita sebab itu di kira pembalasan yang sudah di beri. get it? Mari kita munasabah diri okay. hahahhahaha :D

Okay, I need to proceed with my studies. Take Care everyone ! :)

Monday, December 26, 2011

Ending 12,

Assalamualaikum  :)

1) Video Arab


ICT 2011 - Masuk freeee babe ! :D


2) Presentation BEL and Wedding Hidayah

- maaf takde gambo :) -


3) Kak Anis E' Day and Boling






Cobaan aku nak buat mata juling tak jadi. My bad... 



Happy Engagement Day kak Anis ! :D
Kak Anis nie kakak iqa. Comel je tunang kak Anis, heeeeee :)











Boling kali nie aku kalah. Boleh? hahahahah have a nice weekend with my family and friends. Class untuk semester nie pun dah habis. Gonna be miss you BM222 3A. Even baru kenal masa masuk kelas nie, tapi korang best !





Owhh gambo gambo di atas aku cilok kat page Ariel dengan Fiza. Weee~
Even next sem kite dah tak sama kelas tapi kite still kawan kan? :)
Yang dekat tengah tue, lecturer Personal Development aku. Dia yang bawak kitaorang pegi seminar dekat KLCC, pegi ZOO, senang cerita kelas dia banyak berjalan. hehehehehehhe :D


note : arab masih tak settle sebab aku takde mood nak edit video. bhahaha :P

Saturday, December 17, 2011

Wedding dayy !

Assalamualaikum :)


Date : 17/12/2011
Venue : Dewan Perdana, Keramat Mall

Selamat Pengantin Baru 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Wan NurAfifah Wan Mohd Kamal ♥


cantik gileeeee kan! aku tengok pun perghhhhh ifa nie stunning gile on her wedding. Atas pelamin senyum memanjang. Oh my, aku rasa nak kawen sekarang jugak bile lepas attand wedding ifa, hahaha :D Everything best start dari arrived, sampai la ktorang balik. Ikot flow la orang kata. Bak kata enn, "wedding ifa nie tenang gile. tak macam wedding yang selalu" :D

Makanan sedap ! ktorang siap lepak makan kuih lagi nak tunggu pengantin sampai. Masa pengantin nak masuk tue, aku yang berdebar lebih. ngade ! :P Okay aku taknak cerita panjang, tengok gambar je la ye. :)







Baju purple - Daddy ifa, 









Dua menantu sekali gus. :D




Cantiknyer kakak ifa !





sukaaaaa~










Hot couple, :P





Ohh thankyou ladies teman saya hari nie, :)


Nice kan? :D dekat wedding jumpa moss. Moss nie classmate aku masa semester satu dekat Segamat. Then Moss continue dekat kolej pulak. Tak expect pun akan jumpa, moss yang tegur aku dulu. Rasa macam nak jerit je tadi - "weyhhh moss kau ingat aku?!" hahahahhahaha :D Owhh nama betol dia Fahmi. 

Btw, congrats ifa, sangat cantik. berseri - seri sangat. Pengantin yang sangat sporting. Ifa nie course-mate aku dekat Segamat dulu. Penah satu kelas. :D I wish you the best and hingga ke akhir hayat. Amin.



p/s : one week je lagi tinggal, after that, FINAL. kejap je rasa, pffft~

Saturday, December 3, 2011

Volunteer Zoo Negara

Assalamualaikum,

Welcome to Zoo Negara babe, weeee~



macam mana aku boleh jejak Zoo Negara nie selepas beberapa tahun tak pegi, adalah sebab ktorang ada program under subject Personal Development. Under subject nie kena buat CSR = Community Services and anjurkan satu seminar. Our seminar akan berlangsung on 15hb dec nie and aku as S/U. taknak susah pulak jawatan aku, dahla takde pengalaman langsung jadi S/U haha takpe, kita take as challenge okay ! :D



Date : 1 December 2011
Venue : Zoo Negara





Gerak dari UIC around pukul 7.30am and sampai before 9am. kena divide group, satu group lima orang and kena ikot renger renger zoo dekat sana. Dorang akan bagi tugas. Aku, sue, anis, nadia dengan syaza satu group then ktorang jaga bahagian APE CENTRE. Mula mula macam lawak pun ada jugak sebab jaga APE CENTRE tapi lama - lama best ! :D
















budak budak nie comel gile. rombongan sek tadika may be chinese kindergarten dorang sporting and comel habis. bila jumpa ktorang jalan yang pakai maju merah nie, mesti dia lambai say "haiiiiii..." may be dorang ingat ktorang nie pekerja zoo negara =.="





 Umur dia 24tahun. Setahun manusia bersamaan tujuh tahun orang utan. Maka 24 x 7 = 168 tahun *pengsan*




 Ini renger yang jaga ktorang on that day. Dorang baikkkkk sangat ! :D
Siap mintak email nak add facebook lagi. hahaha :)




We love We care.

Ladies. ♥


 Thankyou zoo negara ! :D


 Segamaaaattt ! :)



nie activity yang ktorang buat. weeee~

dia satu pengalaman yang sangat best bagi aku. Kiranya kalo orang tanya degree sem 3 apa yang best, aku akan jawab pegi zoo! :D kat zoo jugak ktorang belajar banyak perkara. Macam cara hidup orang utan, cipanzi, mawas. Dorang nie hampir serupa dengan manusia senang cerita almost cuma dorang takde akal. Orang Utan nie takot dengan renger, renger marah je dorang boleh duduk diam dan dengar cakap. Bila ktorang yang volunteer bagi arahan, Orang Utan nie buat bodo je. Sengal ayam betol.

Sometime, Orang Utan nie baling baling batu dengan kayu jugak dekat ktorang. hahaha ktorang pun jahat kacau kacau dorang so dorang balikla batu. Yang si cipanzi pulak nak baling kayu dekat ktorang. hahaha lawak je binatang binatang nie. Even bau dia busuk, tapi bila dah nak balik tue, rasa sayang pulak nak tinggalkan dorang nie. :D

Kiranya before nie aku pegi zoo sekadar nak melihat binatang sahaja tapi kali nie aku pegi zoo learn something dari sini la. Sape sape yang ada facebook aku may be dah tengok aku upload gambar dekat fb, dekat blog nak letak semua macam banyak sangat. Dekat fb pun, dah puas aku tapis sebab gambo beratus. heeeeeee :D

Kalau korang pegi zoo, especially APE CENTRE, korang janganlah baling baling batu, makanan dan kayu dekat bintang nie untuk tarik perhatian dorang. Bila korang buat macam tue, binatang nie akan buat jugak benda yang sama dekat pelawat sebab binatang nie belajar dari kita semua. Macam aku kata tadi, Mawas, cipanzi and Orang Utan nie almost sama dengan manusia so kalau korang buat jahat dekat binatang nie, binatang nie akan buat jahat balik kat korang. :)


So the conclusion, BEST WEYH PEGI ZOOOOOO~ ♥



*tapi tak se-best masa aku pegi terengganu dengan budak budak diploma.  :p