Sunday, December 12, 2010

You are my protector


Assalamualaikum..

Bengkak tangan dah makin kurang, tapi bengkak gusi pulak bertambah. mengade si gigi bongsu nak tumbuh. okay, actually kena terima kenyataan yang tahap ketinggian sampai sini sahaja. hukhuk.. sebelum tue, nak ucapkan congrats to all my friend, especially my classmate for your result. mostly pointer naek kan? ohh ya! for lana, 4 flat sioooott!!!! aku dah rasa macam, wawww! hebatnya.. ehh lana memang hebat. semua orang tahu kehebatan dia. plus, lana tak kedekut ilmu kalau nak tanya pape. :) 

okay proceed, semalam sempat jugakla aku pergi PC FAIR dekat KLCC. niat memang nak beli anti-virus sebab tinggal 2 days je lagi nak expired. beli kaspersky la, ape lagi. heee.. dah tue je yang aku percaya. :P laptop pun tak banyak buat masalah. kira dialah my protector. btw, dia tengah bagi package. beli anti-virus either 3 user or 1 user, dapat free another anti-virus selama 6bulan. dah habis 6 bulan, boleh masukkan balik yang 1 user or 3 user tue. kiranya dengan ayat yang lebih mudah, kalau beli 1 user, bawak balik 2 anti-virus. kalau beli 3 user, bawak balik 4 anti - virus. :)




bila sebut pasal anti-virus nie, ada sesetengah tue tak kisah pun pasal anti - virus nie either ada ke tak dalam laptop dorang. janji laptop boleh guna, boleh tengok movie, layan game, tangkap jiwang dengan lagu, dah kira bagus dah. lagi - lagi kalau yang memang gile tak kesah pasal laptop lembab. yang jadi penternak virus dalam laptop tue tak payah cakap la, aku pun takut nak cucuk pendrive dengan laptop dia kalau cengitu. lagi satu, aku tak tawla either orang kecik hati kew tak sebab kalau aku nak cucuk external dekat laptop orang, mesti aku tanya ada anti-virus tak? pakai anti-virus apa? kecik hati tak?? heeee.. maaf. :)

dah tanya soalan cepumas macam tue, mestila ada sebab. dah nama pun external, sekali virus masuk, taknak dia telan semua file gambar+lagu+movie+assignment dari semester 1 hingga semester 5 sampai kenyang kan. 10 kali sendawa pun tak kesah sebab dah berjaya makan semua file - file aku. serius masa tue nak marah pun tak guna. nak scan external satu hal lagi, masa yang di ambil pun satu hal lagi. haishh, betol - betol panas nie. tak marah tapi kadang - kadang geram. nie takda istilah laptop mahal kew atau laptop murah. jangan ingat yang pakai Apple tue, Sony Vaio tue, yang pakai MacBook Air baru tue pun (smart siooot! tergoda I tengok!) takde virus dalam lappy dorang. semua sama je. aku pakai Acer je pun, dah 3 tahun dah laptop nie. sape pakai Acer angkat kaki.. haha! Laptop I murah je, tak mahal macam you all.. admit it. hukhuk. SAMA JE SEMUA. Hp kew, Acer kew, Toshiba kew, janji korang pandai jaga laptop, sayang macam nyawa sendiri, letak anti-virus, tue dah kira yang terbaek dah. 


done dengan ceramah kali nie. haha.. bubye!

0 biji dragon ball:

Post a Comment