Thursday, December 30, 2010

Tahniah Harimau Malaya! vaumm!

Assalamualaikum...

tahniah harimau malaya! proud to be Malaysian. :) even indon punya sokongan bapak macam tahap giga la tapi kita dekat Malaysia nie pun sokongan tahap langit ke-7. haha.. kedai mamak semua penuh dengan orang yang nak tonton bola. dekat rumah (especially rumah aku) dah macam kedai mamak kuasa dua dah. tak percaya?? nanti aku cerita. aku dah siap tweet dah kata iluvyou-la-fahmie. haha! ehh followla twitter kite. ada dekat belah kanan tue. :D  btw, tadi pergi JJ Wangsa Maju. beli ape yang patut before nak balik segamat as final semester student. ehh kew terbalik? owhh maafla, Bi saya memang agak terok. haha.. nak balik segamat dah? yupp.. this sunday, hello segamat. :P macam malas, macam excited tapi tue la, kena pergi jugak. proceed..


di temani oleh iqa, jijah dengan imi. rasanya tak payah nak kenalkan dorang nie siapa lagi kot. dah banyak sangat dah nama dengan gambar dorang dalam blog nie. lagi banyak dari gambar aku. di sebabkan malas nak pergi jauh - jauh, duit pun dah nak bernyala warna merah, mean dah tinggal amaran duet dah nak habis, maka kita pergi yang dekat je. makan Mcd (mestila double cheese! haha) then terjah MPH sebab nak beli Hlovate punya novel ardiwarna. takdok lagi,, :( proceed..





iqa.
besday kami jarak 2hari je.. aku 30/10, iqa 28/10..
owhh yeahh, we're kala-jengking! perghh, buruk gile nama kala-jengking. hahaa.. 
kiranya kadang - kadang tue tersama instinct la jugak. kalau cerita pape dekat dia..

"iqa, mamat nie treat aku dengan cara laen la"

"kau suka dia ehh mira.."


perghh, gile serkap jarang. haha.. tapi betol la, dak nie ada kuasa baca minda aku kew ape? haha.. same situation bile iqa cakap ngan aku

"mira, dia care laen macam la"

"ecehh.. dalam hati ada taman la tue"


dan dengan selamba badak dia pukul aku cakap mane kau taw nie?? haishh budak nie. tapi beza aku dengan iqa, dia tinggi, aku pendek. =.="









masa nie sumpah boring nak tunggu iqa try seluar skinny dia. ehh skinny smart la! tapi Amirah Syafiqah takboleh pakai. heeee.. si iqa duk try macam - macam size, yang kitaorang duk sibuk wat hal nie. haha..







tak percaya rumah aku pun macam kedai mamak? haha.. tengok kat bawah nie. ayah siap pasang screen beso lagi. punya la excited. masa lawan dekat m'sia pun ayah bukak jugak screen. punyala gile bola dalam rumah nie (yelaa, populasi lelaki dalam rumah nie lagi beso dari populasi perempuan) ayah siap beli screen beso nie untuk tengok bola masa world cup dulu. cuma ada satu je yang tak kena, kena tukar astro-b.yond. haha! baru gambar nampak real taw ayah! weee.. 




yang mama dok masak segala macam makanan, yang kitaorang sibuk dok jerit. habis merah tangan aku sibuk tepuk tangan bile fahmie dapat tangkap bola. fuhh! memang bangga lagi - lagi bila part penalti tue. memang speechless la indon masa tue. see, keeper m'sia terbaek la. aku rasa macam nak pergi like fb fahmie la pulak! haha.. ehh muslim encem la weyh! hahhaa.. gatal - gatal. :P tengah - tengah syok tengok bola tue, nad boleh call tanya dapat bilik mane. aku masa tue macam ehh dah boleh check kew? bila dah check semua, aku dapat tingkat 1 je! wee~ sayangla UPK. sem lepas bagi aku grand floor. gile senang nak jemur kaen masa tue. sem nie bagi aku tingkat 1, taklah tinggi pun. cukupla masa sem 4 dulu aku dapat tingkat 3, fuhh memang mencabar lemak betol. hahaa..


okayla, done. esok mama cuti, macam nak habiskan duet mama je esok. haha.. gaji dah masuk kan kawan - kawan? weee.. tapi aku rasa, masa aku dah jadi mummy kew nanti, anak aku pun keje nak kopak duet aku je macam aku buat dekat mama dengan ayah. hahaha.. 

2 comments:

  1. MALAYSIA LEH MASOK WORLD CUP AH PAS NI!!..MALAYSIA BOLEH!!

    aku jns x tgk bola tp ntah nape td siap pontg kls smate2 nk tgk bola..jerit2 spai hilang tekak..amek kau hilang tekak bukan hilang sore..bhahah

    ReplyDelete
  2. haha.. taw xpew, smpai rio tak-taw-eja-nama pun ckp tahniah dkt m'sia. superb la semlm! memang wat jantung aku sakit je. hahaa..


    tekak hlg?? member aku bisu rupanya.. hahaha. perghh, ponteng kls!!

    ReplyDelete