Tuesday, November 30, 2010

MAHA 2010 part 2


Bagi yang macam pending tue, sila baca MAHA 2010 part 1 dulu. baru korang paham :D Okay, sekarang aku nak bawak korang terbang pegi tenganu. ganu kitee! HAHA.. 
zam zam ala ka zam !



TERENGANU




kalau ingat terengganu memang kena ada ini penyu comel. 





owhhh anak - anak dia sekali. kang nanges nak susu siapa nak jawab?
*ketuk kepala budak nie banyak maen pulak. :P*

puas aku cari kopok lekor losong tapi takde pulak. but aku tak sure la kalau ada kat belakang ke sebab aku tak round sampai belakang. dekat terenganu pun ada ais krim jagung terengganu yang di buat khas. sedap!



SABAH






baju tradisional SABAH. 
ha tue, ayah pegang ais krim jagung tengganu.








living with nature can be the best word to describe SABAH. 



PERAK

yeaayy!! balik kampung!! :D








perak ada buat satay ikan keli. 









satay ikan keli. sedaaaaappp !!





perak dengan seramik memang tak boleh nak di pisahkan. 






bangunan dia pun bentuk labu. unik !



so di sini, yang boleh simpulkan adalah, 





HAHAHA!! betol unfair. hee.. semangat kenegerian betol even bukan aku lahir dekat Perak pun :P aku rakyat M'sia. ye, itu pasti. :)




SARAWAK



BUMI KENYALANG









so sweet, kek lapis DATO' NAJIB. heee..









sarawak ada lucky draw




:D






PULAU PINANG


xtually, aku tak masuk pun penang punya site tapi yang boleh aku share, sebelah penang punya site ada jambatan penang nie. 


Okay sekarang dah penat aku jadi tourist guide korang (ececehh!!) meh aku bawak pegi zoo pulak. ehh bukan bukan. tengok ternakan. masa nie 2 budak kecik tue suka la. tina dengan apit. hilang semua penat lelah. okay jom !




1st aku tengok aku rasa macam ehh lembu nie kawen dengan kambing biri - biri ke? HAHA..




aku tengok macam kesian sangat lembu nie babe.. sebab entah. lembu macam dah uzur sangat, dah tua betol. serius. kalau korang tengok pun jatuh kesian. berdosa kan makan kalau kesian? 







nie lembu yang juara di atas. besar. sangat besar. kat berita kata ada lembu dekat sini sebesar gajah.






memang lembu yang dah tua nie akan ada bulu dekat kepala eh?




dan nie kambing yang dapat juara. dari segi apa dia menang aku tak sure tapi kambing nie pun besar. macam kambing gurun tapi aku tak sure la either memang kambing nie kambing gurun. bentuk dia yang besar dari kambing biasa yang membuatkan aku pun takut nak dekat.



dah penat semua, bila nak balik ke tempak park kereta, naek bus rapid yang pihak penganjur sewa bus rapid kL untuk lancarkan program nie. 



tengok muka ayah excited naek bus rapid. selama nie mane penah ayah naek pengangkutan awam. ishhh.. lelaki sekarang memang macam tue eh? HAHA.. dah ada kereta memang tak kan naek dah pengangkutan awam nie. Am I right? bersyukurla mira sebab kau memang 100% bergantung kepada LRT, Monoril, bus dan semua pengangkutan awam kalau nak keluar. ^_^




topi koboi RM10 jee..



maka conclusion nya, MAHA nie adalah program yang terbaek kepada siapa yang baru nak involve dalam bidang ternakan dan agriculture. aku tak sempat pegi semua sebab besar sangat. ada padi, ada landang nenas  and everything! best, besar gile, ramai gile dan penat gile. HAHA.. 

so nak taw detail just click MAHA 2010. start from 26th sampai 5th dec nie. 



bak kata ayah, MAHA nie dapat 4/5 bintang. see? baguskan! :)

0 biji dragon ball:

Post a Comment