Friday, September 3, 2010

Climax Ramadhan


Start hari nie, dah capai 10 malam terakhir untuk bulan ramadhan. Oh man, aku berpuasa tanpa family d sisi selama 20 hari. Waaw! Record terbaru dalam sejarah hidup. Heee..  Ohh ye. HELLO KL! I’m miss you a lot! betul tak sabar nak tunggu khamis 2.30 ptg. Ohh ye, pasal climax ramadhan, semalam masa pergi Terawih, ramai sangat saf perempuan. Rasa cam sukaaa sangat sebab rasa terawih ramai ramai dengan kawan kawan. Nak tunggu terawih lagi, kena tunggu tahun depan. Climax ramadhan nie lagi la, malam lailatul qadar. Sangat menharap supaya diri ini dapat melalui malam lailatur qadar dengan jayanya. Korang pun !  


Btw, tadi masa habis ceramah after terawih tue, ada Moreeh! Gilee la. 1st rasa moreh tue ape. Haha. Dulu ingat moreh tue macam kenduri kat masjid. Orang bagi makan. Hee.. Kalau kat umah mesti tak sempat sebab nak balik awal coz nak g shooping. Hikhik.. semalam ada air kopi yang superb! Sumpah weyh sedap gile! Ada buah Melaka besar punya. Nak masuk mulut pun tak cukup. Ada kek pisang yang sangat wangi bau nya. Hee.. tapi kenyang sangat sebab air kopi dia superb gile! Aku minum 3 cawan, amik kau. Haha. Kalau ktorg pergi bazaar then bile sampai satu kedai tue tapi tak beli, ktorg assume yang owner kedai tue mesti tak semayang subuh. Sesuka hati je kan. Haha.  Sebab tue rezeki dia tak sampai. Hikhik.. tapi kalau dah hari hari owner kedai tue rezeki dia tak sampai, memang pelik la kan. Bile tanye member, kau subuh pukul bape? Aku buat subuh gajah hari nie. Haha. Memang kena la kan. Rezeki tak sampai kat ktorg. Hikhik.. ehh, aku penah baca kat Metro punya paper,




“ BEZA WAKTU SYURUK SAHUR DENGAN WAKTU AZAN SUBUH HANYA LAH SEBANYAK 50 AYAT AL-QURAN ”




So nak cakap yang alang alang sahur, tunggu azan subuh baru tido balik. Okay? Bulan ramadhan je rasa subuh on time, heee.. selamat menjalani waktu ramdhan yang climax ini.. :)



video



Nah, hadiah ramadhan untuk korang. xtually entry nie dah tulis beberapa hari yang lepas tapi sekarang baru ada kesempatan nak update. maka terima la video yang amat menyentuh hari terutama pada lirik dia. Ramadhan dah nak habis. " ORANG KUBUR " pun dah nak balik. Moga puasa kita semua di terima oleh Allah SWT. Amin..


0 biji dragon ball:

Post a Comment