Saturday, July 10, 2010

Kebahagian dalam perpisahan


Ececeehh.. mentang mentang lagu tue tengah hot, kaw buat tajuk ye mira ! heee..  ada makna sebenarnya. Sepanjang jadi senior dalam jangka masa baru seminggu nie, macam – macam rasa. Mula – mula masa masuk bilik, tarahal la. Semua sure cuak nyer duk dengan senior. Cakap sopan. Nak buat ape je mintak permission dulu. Macam kelakar pulak. Heee.. tapi jujur cakap, much better jadi junior dari senior. Junior junior dalam bilik nie cakap, “k’mira nie garang la..” heee. Ye kot. Maafla adik adik ye. Duduk sebilik dengan komander, hari hari kena bahan. Bak kata nad, “ aku kena lebih berdisiplin la kawan dengan kau mira” cis ! aku bukan komander la. Junior bilik aku. Adoii.. dorang kata, pandai UPK tentukan bilik kaw mira. Kaw pun dah macam komander.  Kentot betol. Debik mau? Tapi jadi senior, kalau salah tunjuk ajar, dorang yang adik adik pun salah. Kita mesti nak jadi contoh yang baek kan.




Dalam bilik nie – Z013D, woaaa… dapat grand floor balik. Heee. Dahla semester nie bulan puasa, memang bersyukur la. Heee.. ada 4 orang. 3 junior dah sorang senior. Seorang dak pra-dip dan dua lagi dak part 3.  Bile masuk bilik yang semua junior nie, rasa cam laen sebab selama nie roommate semua senior atau sebaya. Sejak part 1 lagi. Sem 5 baru dapat junior.  What to do, hanya mampu menerima tapi tue la.. tak nak jadi junior. :( teringat pulak masa pertama kali jejak kaki kat block belakang, memang rasa hampa gile. Mula mula masuk Z006D dulu, jumpa k’ada. Biasa la mula mula, diam je. Mulut yang before nie tak reti nak stop cakap automatic terus senyap bile masuk bilik semua senior. Dahla semester dua macam ape ntah. Sengal je. Amaran keras kepada zamrudian especially yang berani bukak cerita masa part 2, siap ! aku tolong tempah ICU seminggu direct untuk korang okay! :) Tapi betol la, don’t judge a book by its cover.





Bile dah habis semester 2 nak naek semester 3, rasa hargai sangat moment yang ada kat semester 2. k’ada baek sangat. Dia la kakak pertama yang kenal dalam bilik tue masa tue. Teringat masa k’ada mintak no tel, boleh pulak jawab dengan soalan balik “ k’ada nak buat ape no tel mira? “ adushh.. sian kat k’ada. Nasib baek k’ada sabar. Dia kata papehal karang senang contact. Teringat yang borak dua orang je sampai pukul 3 pagi dekat meja study. Macam macam borak. Rindu sangat masa tue. :( teringat masa mira ajar k’ada MGT162 masa tue. K’ada kan tak suka membaca, mira ajar mane yang mira paham je. Kita hafal same same even masa tue mira ada test marketing besok nyer. Teringat masa k’ada mintak mira jaga kereta dia masa k’ada balik kg – muar. Jaga sehari je, just terima duit dengan kunci dan catat pukul berapa orang tue amik semua. Free free je mira dapat topap RM5 masa tue. K’ada jual topap jugak masa tue. Heee..





Teringat jugak yang selama semester 2, mira terjaga subuh sebab vibrate hp k’ada. Abang izwan call kejut untuk bangun subuh. Abang izwan kejut subuh, tapi mira yang bangun. K’ada pulak, kata “ kalau mira terjaga subuh, kejut akak sekali eh. Mira kan takleh dengar bunyik pape masa tido. Mesti cepat bangun. “ cis ! kakak yang betol betol amik kesempatan. Heee.. tapi k’ada selalu jeles sebab mira dapat balik every week kan ! umah k’ada jauh. Tapi takpew, k’ada dah sem 5 masa tue. Dah tak kesah kan bab bab balik nie. :) rindu sangat dengan k’ada. Teringat jugak masa kita buat clearance dengan k’wana. Kita berus kapet, kita bilas kapet, maen maen air dalam toilet sampai basah lencun. Rindu sangat kat k’ada. :(  



sekarang k’ada continue degree kat Kelantan. Dari QS ke pure math tak silap. Jumpa pun jarang. Dan baru semalam mira cakap cakap dalam hati, “ rindu nyer k’ada.. “ last last tadi masa k’iqa datang bilik nak tompang semayang, k’iqa cakap k’ada tgh on the way datang segamat. Mak aishh !! k’ada nak datang babe ! Makbul doa. Excited sangat nak jumpa k’ada. Then bile lepak lepak sampai terlajak masa nak dating dengan abang izwan. Abang izwan sambung degree kat segamat. Continue Islamic banking. Janji dengan abang izwan pukul 2ptg, tapi k’ada gerak dari bilik mira dekat pukul 3.30ptg. dah merajuk habis dah abang izwan. HAHA. Comel je couple gaduh gaduh nie. Heee.. . Mira rasa cam k’ada dah kurus sikit tapi k’wana dengan k’iqa kata k’ada gemok ckit. Cian k’ada. HAHA. K’ada pun kata, abang izwan kata k’ada dah gemok. Heee.. mesti k’ada sedih kan. Tapi takpew la k’ada, kalau betol dia sayang kita, mesti dia terima either gemok kew, kurus kew, pendek kew, kurus kew, hitam kew, putih kew, janji hati baek.




Next sem, mira dah nak habis dip dah k’ada. Doa doa kan mira dapat continue degree ye. Amin. Tadi mira cari gambar k’ada dalam external tapi takde. :( yang ada pun gambar yang tak lepas kalau nak share. So mira curik kat facebook k’ada. Heee.. maaf ye. Hope ikatan senior – junior kita tak kan terputus ye. Dah kawen nanti ajak. Mira sanggup datang perak hanya untuk k’ada. Kalau ada rezeki, mira datang Kelantan lawat k’ada. K’ada datangla segamat selalu, kata PT dak degree banyak. HAHA. Nnt kita jumpa lagi ye. Rindu k’ada. Kalau k’iqa tak dapat continue degree kat segamat, mesti mira pun rindu dia. Next sem, k’wana dah takde. Mesti k’wana sambung degree kat puncak. Jauh. :( tak taw nak buli senior yang mane lagi. tak pelah, kena ada perpisahan untuk kejar cita cita. Rite? Kira korang la senior yang THE BEST yang penah ada dalam hidup mira selain senior kat FC6. Friendship never ends. 





k'ada.


:)



0 biji dragon ball:

Post a Comment