Saturday, July 3, 2010

bahgia d kelilingi orang yg d cinta. ♥


penah tak rasa seperti duduk kat penjara pudu atau ape ape penjara pun. terseksa kan ! huh.. maka jangan buat hidup nie macam penjara. eh? tiba - tiba. HAHA. mari kita review balik ape yang kaw buat mira sepanjang cuti dua bulan nie. 

seminggu yang pertama - tidooooo !!! HAHA. ye ! masa tuk topap balik semua waktu tidur yang terpaksa di pinjamkan hanya kerana untuk menelaah buku buku. haishh~ kecian waktu tido. menangis nanges memangil tapi tidak ku jawab. maka, inilah peluang untuk spend masa balik bersama waktu tido. owh, sumpah nie la saat paling bahgia. HAHA. spend waktu tido sampai terlebih lebih. memang layak jadi best friend burung hantu. ayah kata " pencuri takkan berani masuk rumah kalau kakak ada kat rumah." cis ! sangat terang lagi bersuluh perli ayah itu.

minggu seterusnya - teett teett~ msg masuk. " mira, jom kuar!" haha. masa yang d tunggu tunggu. heee. maka mari berjimba bersama mereka yang tercinta. enn ngan jijah. korangla yang tarik aku kuar dulu. agak penat melayan nenek enn itu mencari barang barang praktikal dia. beg la, kasut la, baju nak pegi langkawi la. sampai masuk kedai je, ktorang cari kerusi dulu. heee. jangan marah ehh enn. :) kite kena buat pilihan yang bijak. sini sini, mari scroll pic pic yang berjaya di tangkap ketika meneman nenek itu bershooping. 





itu kasut dia selepas 10 kali tengok pattern yang sama tapi tempat laen laen. 


:)





jijah ! dah lame takde pic ngan kaw. :)








masa mengedik. sedangkan kat luar tue enn dah jerit, 

" miraaaaa. nak size sluar laen..! "











HA ! pabila 3 tenaga bergabung. heee.



--------------------------------------------------



kemudian, masa untuk luangkan masa bersama cousin tersayang dengan mengajak pegi menonton shrek forever after kat Mid. sekali angkut uda la. ahaks.















EDA. :)



-----------------------------------------------------




Seterusnya memenuhi undangan perkahwinan dari Ina. abang dia kawen.








pic di curik dari facebook INA. :)









apit. sayaaaang. :)




-----------------------------------------------------------



okay, sekarang masa berjimba dengan mereka dari tempat study yang sama. owhh, sungguh bangga sebab nama je belajar jauh jauh kat cerok hutan segamat tue tapi kawan kawan semua budak kL. bangga kan? :)










mira vs yana







ehh, tak. kitaorang tak susun ikot ketinggian. sy saje bongkokkan badan. heeee. 




------------------------------------------------------




kemudian, memenuhi undangan lepak bersama budak budak kelas dulu. owhh, best bangat seyhh!!

















driver for the day. 
tengs june ! :)



-----------------------------------------------------------



kemudian, keluar bersosial bersama family di Melaka dan holiday di Terengganu and Kelantan. sampai sekarang tak post lagi entry pasal holiday. pemalas. ;| dan minggu nie adalah minggu terakhir untuk keluar berjimba. nanti dah balik segamat, nak berjimba kat mane pun taktaw la. maka, akhirnya telah memenuhi dua permintaan. first, 





ILA - DATING. :)







train. 


takkan lupa pengalaman mencari beg bersama ko ila. :)



second, mula mula, yana ajak pegi makan durian. dia cakap dia nak belanja. elelelee.. memang takleh percaya statement dia kata nak belanja. HAHA. eh, kitaorang tak pegi berdua je, supposed pegi empat orang. yana, zul dengan izzat eh nama dia. ntahla. heee. both kawan yana. maka, orang dah ajak dengan janji manis yana kata nak belanja hopefully d izinkan dapat pegi. bila cakap dengan parents, okay. tarahal. dua - dua kata okay. but, dapat ku rasa yang benda nie tak jadi. tak taw la. insting. huhu.. dan betol. yana sent msg bagitaw tak jadi sebab kereta zul problema. maka d sebabkan dah set kat mind yang memang nak kuar esok je tapi tak jadi, yana ajak pegi wondermilk. best best best ! dah excited gile bile yana ajak pegi cna. dah terbayang bayang comel nyer cupcake. heee. tapi tak jadi jugak. iskisk.. sumpah keciwa rasa cam putus cinta hanya kerana tak jumpa cupcake. malam tue dah mimpi dah jumpa cupcake yang comel comel seperti ku. okay, tipu. heee. d sebabkan tak jadi, peluang keluar bersama iqa terbuka luas. HAHA. malam tue, iqa dah text ajak kuar sok. hari yang sama tuk pegi makan durian or wondermilk. cis, tak suka aku menyebutnyer. seakan mengidam. :(  tapi d sebabkan yana dah ' booking ' dulu, kena say sori kat iqa. but, betol. kita hanya merancang dah DIA yang tentukan. kuar dengan iqa ! heeee. :)








apa itam nie mira?? grr~










IQA ♥




ayah tanya, " mira, tak penat ke asyik keluar je. dahla keluar naek LRT. kalau nak kereta taklah penat sangat." heee. hidup remaja kena naek LRT. kang dah kawen ke, opss. tak tak, kang kalau dah kerja nanti, mesti nak beli kereta harrier. eh? HAHA. maka takkan punya nak naek LRT sebab dah ada kereta. nanti boleh cerita dekat cucu - cucu masa dah tua nanti. dulu nenek keluar naek LRT je. kalau zaman sekarang nenek nenek cerita, mesti cucu cakap, gempak gile nenek keluar naek LRT. HAHA. nanti masa zaman tua akan datang, LRT nie nampak cam cikai je. ntah ntah ada yang lebih hebat. sekarang LRT kat atas, mane tahu 20tahun akan datang, LRT on the road. heee. kita tak taw kan. :)


setiap minggu keluar untuk berjumpa kawan kawan. walaupun bukan setiap hari. ada jugak aktiviti yang dah d ceritakan seperti keluar dating dengan yana je boleh klik kat link nie - yana. lepas tue, aktiviti lepak bersama kawan kawan sekolah selain d atas boleh klik link nie - dating dan keluar lepak berempat bersama helmi, hilman dan ila juga boleh d lihat d sini -  2 to 4. harap maaf kepada mereka yang tak dapat ku penuhi. ye, teringin hendak jumpa kawan sekolah rendah tapi tak dapat. masa semua tengah cuti nie la, kita patut rapatkan silaturrahim. heee. supaya pepatah yang mengatakan berkawan biar beribu, bercinta biar satu itu menjadi kenyataan. dan sekarang, segamat sedang memanggil. owhh, tidak! 2 bulan ku rasakan sekejap pula. :(( nanti akan ku post entry before balik besok. tc. :)

0 biji dragon ball:

Post a Comment