Wednesday, June 30, 2010

Mari mengatal. haha

okay, sekarang mood mengatal datang. heee. teringat lelaki lelaki hensem yang selalu ada dalam hati. orang kata, kalau kita ingat orang tue, orang tue ingat kita balik kan. HAHA. ye ! mereka di bawah ingat padaku.. HAHA. jangan jeles okay. sangat kagum dengan kekacakkan mereka. :)






Hello! kaw ingat aku tak? HAHA. mula terpikat pada kaw selepas tengok cerita " the price who turns into a frog "  ehh sumpah ! kaw comel weyh. kening kaw, serius aku admirer. haha. dan dengan ini aku nak buat pengakuan yang kaw la artis taiwan pertama yang aku google. HAHA. hari tue kaw ada datang M'sia kan. kenapa tak cakap? aku tahu pun dari magazine mane ntah. isk isk.. sungguh keciwa tak dapat bertemu dengan kaw. eh cop ! lupa nak perkenal kan. nama dia MING DAO. :)







KAKA !!

HAHA. encem kan? kening kaw, aku sukaaa. :) selama nie kenal kaw dari nama je tapi masa brazil lawan portugal hari tue, aku baru perasan kekacakkan kaw masa tue. adushh.. terus jatuh cinta. HAHA. even though kaw tak main kan masa Brazil vs Portugal hari itu. masa cameraman fokus kat muka kaw, aku terus tanya, " ehh, sape yang encem tue? " then apit terus jawab KAKA. pas je game habis, terus google nama kaw taw! heee. hello KAKA. :)







LEE MIN HO



aaaaaaaa !! okay okay, stop menjerit sebab terharu dia ada dalam carta bukan? :) diaaa henseeeeem sangaaaat weyh !! kan kan kan ! Owh, siapa tak kenal boys over flower kan. dengan rambut kerinting kaw, dengan kaw yang tinggi nak mampos, dengan badan kaw yang smart seyh.. bet cepat siapa yang tak terpikat. kalau tak terpikat pun, mesti ada rasa kagum, cakap dia hensem. sebab utama terpikat kat kaw? mesti sebab kening.. heee. takde benda laen ke kaw nak tengok mira? asyik kening je. [-.-"] eh bukan cengitu, sy tengok laki kat kening dulu. heee. orang laen tengok muka, tengok body, tengok gaya, tengok dalaman tue baek atau tak, ehh.. semua orang tengok dalaman tapi nie tengok dari side laen selepas dalaman. pertama kena tengok dalaman dulu then kedua tengok kening. HAHA.






even kaw gelak buruk camne pun, aku tetap nak kata ko gojez! HAHA.







for me? dah taw dah.. HAHA.





ehh melampau ! asal pic kaw lebih niee? adoi.. dah dah, next !










kalau kaw nak darah aku pun, aku sanggup bagi tuk kaw. HAHA. ha, nie takyah cerita la kan. bapak segala gojez! HAHA. kening kaw.. aku skew sangat. heee. sape tak kenal dia, memang aku debik free je kang. sempena twilight eclipse yang dah nak kuar next week, owhh moga moga takde halangan aku nak balik kL semata mata nak tonton cerita kaw. heee. adik tanya, " kaw ingat dia taw ke kak yang kaw minat dia? " memang la dia tak taw! kalau dia taw, mau tak reaksi jadi cengini - " ehh, twilight encem tue skew aku???!!! " dan terus pengsan seminggu. HAHA.







sumpah kaw gojez nak mampos !








even kaw pakai pagoda putih yang leh beli 5 kat mydin dengan rambut yang kalau ada orang rambut cam kaw lalu sebelah aku, laju je tangan aku tolong guntingkan, jambang kaw yang aku rasa sangat sesuai ngan muka kaw. muka kaw je. muka orang laen aku kata pengotor. HAHA. kaw la yang wat aku tengok twilight more than three times. :)



okay dah, kalau ada mood mengatal lagi, atau pun mood miang tue datang balik, adala entry cengini lagi. heee. :)



Car [ii]


weyh !! 






taknak kew weyh?! 
adushh.. encem nyer kereta niee. :)


concept je baru. kalau dah concept camnie, kalo dah release yang betol betol nyer camne plak? 
adushh.. sangat excited okay. 
tadi google pic kereta nie, takde pulak. 
nie dari email. mereka hantar setiap hari news pasal car. :)







Mazda MX-5 Miyako



:)



maafla pic yang pecah pecah tue. dalam email dia punye pic kecik je. :)


Tuesday, June 29, 2010

Novel [i]


BINI AKU TOMBOY KE?






okay, baru habis baca. lambat habis sebab ada artikel best kat website.
tryla usha iluvislam. :)
nak komen pasal buku nie kan, buku nie best for those who are in heart heart feeling nie. sebab cerita dia agak unik sebab gurl tue cam tomboy so orang ramai banyakla salah paham. jalan cerita agak comel dan menghiburkan. taklah terasa sangat dengan cerita nie sebab sekarang bukan dalam situation fall in love kot. rasa cam dah tak kesah sangat dah pasal heart heart feeling nie. belum masanya. heee. nak kata jalan cerita nie akan berbekas kat hati, may be tak sebab nie pun baru first novel dari penulis so cam banyak benda kena belajar lagi rasanya. nie just opinion je. sebab penulis penulis macam hlovate, aisya sofea, norhayati ibrahim, fauziah ashari tue, memang akan tersimpan kemas dalam hati la jalan cerita dia dan novel dia. lagi pun dorang memang dah expert habis dalam penulisan novel kan. tapi serius, tajuk novel nie menarik perhatian. ^__^



so sebagai 1st baby dari penulis ARISA ERIZA nie, sy bagi awak 4 bintang over 5 ye sebab sy rasa awak ada idea yang laen dari yang laen then cara tulisan awak pun agak sempoi. takde yang memberatkan kepala nak pikir ape yang cuba awak sampaikan. heee. 



keep up the good work okay !



:)


Monday, June 28, 2010

Car


Just want to share la sebab malam nie tiba tiba semangat nak tengok website kereta nie. before nie dah beberapa hari dah tinggal sebab asyik busy je. so sebelum nak tido nie, nak relaxkan otak tengok niee..




Bugatti Veyron Diamond Limited Edition


rasa nye la kan, sultan brunei takmau beli kereta nie kew?
tak pon, king of UAE kew.. gold tue. fuhh!










new design from cayenne la! :)










Peugeot 3008

mula mula taw pasal kereta nie, cam biasa je. MPV.
tak layan sangat tapi malam nie baru nak search,
so the conclusion dari article kata is 


Despite the space and back seat woes, the 3008 proved to be a versatile SUV. With a trendy exterior design, plush interior with futuristic features, good ride quality and a very exciting price of RM143,888 (on the road) "





fuhh !!














yana ! swift 2011. :) tapi tak se-chantek swift sekarang rasanya.












comel kan kalo bawak pegi kelas? haha. btw, nie concept baru.


















2010 JAGUAR XKR 75






 " In order to celebrate the birthday of the Jaguar to 75, will build 75 XKR which is only produced only 75 units. It will be available to order from July 2010. "








gilee ! only produced 75 units je? memang bertuah la sape yang beli. limited. 










okay, tue je yang boleh bagi buat masa nie. kalau ada latest news pasal kereta nie, meh la share. :) suke sangat. heee. tapi tue la, taklah terlalu update sangat. kadang kadang terlepas juga certain news. lagi lagi kalau dah balik johor, memang wassalam la nak buka page page kereta nie. balik rumah baru nak buka. sape suka HARRIER? sila angkat kaki. haha. same with me la. kite leh jadi geng. ^___^  



nite. jam dah 2.41 am. 



Friday, June 25, 2010

gumbira, :)

sebagai janji yang semalam, hari nie baru ada kesempatan nak update. hee. dah dapat pic dari yana, baru leh update. ^_^  tapi.. heeee.. idea tengah ilek. :) nak tulis pun nak kena ada idea tapi masalah sekarang, idea tengah terbang kat planet pluto. tak sampai bumi lagi. bile dah sampai bumi, nak kena search Selangor. Hiashh~ nak tunggu dia datang tue, memang take time la kan. so ape kata tengok je gambar. kadang kadang pic lebih mengambarkan segalanyer.. :))



10.13 baru nak naek train.
janji pukul 10.30. haha.





aim leh la sampai around kul 10.35 sebab JALAN TAR tue taklah jauh sangat tapi sekali, amik kaw! dapat train yang lem plak.. adoi.. sekali, sampai pun kul 10.45. terus lari g Sogo sebab yana dah tunggu. masa tue dah rasa kemenangan berpihak pada diri nie ha sebab yana tak mesej lagi. tapi sekali tengok hp, adoi.. line maxis prob cam kat hutan amazon. memang nak debik je maxis masa tue. masa orang tengah lambat nie, dia wat hal plak. then off hp. bile on balik, 3 msg! haha. sah la yana dah sampai. heee.. takpe, aku bagi kaw chan je yana kali nie. haha. train yang lem okay.. aku cepat je. haha. ehh, ada ke salah kan train. heee..



fulamak, yana comel la pakai selendang. HAHA. mampos aku kena debik ngan dia. heee. patutla msg aku suruh pakai selendang. heee. alaaa yana, takde selendang itam la. heee. dan korang taw, leh plak yana nie memain, SOGO = OGOS. terbalik kan. so SOGO nie d buka pada bulan OGOS. sebab tue nama dia SOGO. punyala orang percaya ape dia cakap sekali tipu ! cis.. debik sekali baru taw. haha. pas shooping shooping semua, ktorg g la Maju Junction. jejalan. borak borak. nasib baek tak ramai orang. bukan masa cuti sekolah, kalau tak, semua mesti dah sound sebab borak cam nak bagi satu Maju Junction tue dengar. heee. tapi sumpahla, happening kan yana. even kita pegi dua orang je. heee. :) then, decide nak makan kat kenny. yeayy! dah lama nak sangaaaaat makan kenny, yana plak mengidam so pegi la masa kul 2 ptg. masa luch our dah habis. masa lauch our penuh so ktorg tunggu la masa launch our habis dulu.



tak taw la betol kew tak tapi rasa cam makan kat kenny amik masa sejam gakla sebab sape suruh sambil makan bercakap. haha. kew sejam lebih ntah.. dengan dessert baru nak tempah. dari kenny tue semua penuh sampaila ktorg la pelanggan yang tinggal. haha. lawak je. nasib baik waiter kat kenny tue cool habis. owh, nama dia ape ntah tapi ktorg panggil abg botak. heee.



















KENNY ! :)







weyh, terliur ! haha







yana punye. ;p









haaa, kan aku dah kata kau pakai selendang comel la.

kan kan kan?

heee. :)
















Dessert. ♥














Ha ! nie la abang botak tue. 

HAHA.



then, ktorg singgah la jap bookstore kat JALAN TAR tue. yana beli AKU, DIA dan SI CUPIK kot.. kew AKU, DIA dan SI CAPIK. ehh, sape pulak capik nie. haha. okay tipu. tak tak.. si cupik. memandai je tambah kau mira. :) then BINI AKU TOMBOY kew tue belong to me la. heee. dah tertarik kat MPH dulu lagi tapi tak cukup bajet sebab memang nak beli buku laen tapi sekali ada buku yang cam menarik tapi duit ilek plak. heee. so sekarang baru dapat. jangan tanya best kew tak sebab baru sampai bab 4 baca. heeee. :)




4.25 baru nak naek train nak balik. 




kena balik before 5 sebab kang ada seduyun mereka mereka yang baru balik keje merempuh masuk ke LRT.   pastue sampai umah around pukul 5.10. taklah sampai umah terus, sebab tinggalkan moshi moshi kat umah ila. moshi moshi? haha. geli je nama. heee. ila yang tolong antarkan kat train. mekasih je gedik. ^__^ pastue teman ila g beli kek kat sri gombak semua, pas settle, sampai umah around kul 6.15. jejak je umah, ayah kata 





" mira, 5 minit settle kan semua benda. pastue jom.."





mak aishh.. aku baru jejak umah dah ada arahan. ape lagi, kelam kabut masuk bilik, settlekan ape yang apa yang patut then follow ayah. sampai umah around kul 7.45. mak oi.. penatnyaaaa....  then, buat pertama kali sepanjang cuti sem, tido pukul 10.45 malam. haha. yeayy.. last last bangun kul 5 pagi terus takleh tido.. haha. :)




btw, nak promote nie.. LRT dah berwajah baru.. bersih, macam lagi besar sebab dah tak banyak kerusi dan air cond lagi sejuk dari umah sendiri. heee.. korang naikla train. cepat sampai, sejuk, bersih. heee. naik kereta kang, minyak lagi. pastue kita kena ada kesedaran kurang kesesakkan! haha. boleh plak cam tue.. heeee. 







berwajah baru~










nampak tak Taman Melati? benda alah tue pun dia tukar. baru nampak style~


dan dan dan...







ila bagi kek!! 

wee~ 


tengs dear.. :)




yana, tengs ye for the day. heeee. tak nak ngaku sayang kau tapi sayang kau jugak. haha. :)